ételosztás

2018.02.24. 17:00

A polgármester is beállt az önkéntesek mellé

Dunaújváros Cserna Gábor polgármesterrel közösen osztott 200 adag meleg ételt a Hit Gyülekezete a rászorulóknak a Városháza téren tegnap délután.

Balla Tibor

Dunaújváros Cserna Gábor polgármesterrel közösen osztott 200 adag meleg ételt a Hit Gyülekezete a rászorulóknak a Városháza téren tegnap délután.

Pénteken délután 200 adag zöldborsós tokánnyal várták a HISZ önkéntesei a rászorulókat a Városháza téren. Az esemény különlegessége volt, hogy az ételosztásban ezúttal Cserna Gábor polgármester is részt vett. A polgármester nem először jár a Hit Gyülekezete karitatív rendezvényén, a szeretetszolgálat és az önkormányzat évek óta együttműködik az elszegényedett dunaújvárosiak segítésében. A szállingózó hóban kígyózó sor igazolta, hogy nagy szükség van az ilyen és ehhez hasonló jótékonysági rendezvényekre. Érdekes, hogy pont olyan napon történik ez az esemény, amikor az időjárás is külön indokolja a szociális körülményektől függetlenül. A Hit Gyülekezetét, illetve bármilyen vállalkozók, civil szervezetek által indított hasonló jellegű támogató, jótékonysági rendezvényt támogatunk, és amennyiben tehetem, akkor magam is szívesen veszek részt – jelentette ki Cserna Gábor.

Cserna Gábor saját kezűleg osztott ételt Fotó: Hankusz Kálmán

Az elmúlt években az összes élelmiszerosztást, étel- és ruhaosztást az önkormányzat családsegítőin keresztül a polgármesteri hivatallal együttműködve végezte a Hit Gyülekezete, amely hangsúlyt helyez arra, hogy ne csak a hajléktalanok jussanak a téli hónapokban meleg ételhez, hanem azok a rászoruló családok, nyugdíjasok is, akik rendelkeznek lakással, mégis hétről hétre élnek és minden segítség jól jön nekik. Ezért tették lehetővé első ételosztásuk óta, hogy aki szeretné, ételhordóban hazaviheti az ételt, akár több adagot is.

A Hit Gyülekezete 30 évvel ezelőtt azzal a céllal hívta életre szeretetszolgálatát (HISZ), hogy segítséget nyújtson azoknak az embereknek, akik önhibájukon kívül kerültek méltatlan helyzetbe, amely nemcsak az elemi létezésüket, hanem őket a születés jogán megillető emberi tisztességükben is veszélyezteti. Dunaújvárosban a Hit Gyülekezete a rendszerváltozás óta van jelen. Ahogy eddig minden alkalommal, most is a hívők adományából készült az étel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában