Ütemezett felújítás

2018.02.23. 11:30

A tervek szerint halad az élményfürdő átalakítása

A tervezett ütemben halad az egykori Aquantis Élményfürdő felújítása. A fürdőkomplexum várhatóan májusban nyit majd. Utána kezdődhet a Fabó Éva Sportuszoda teljes körű felújítása.

Szabó Szabolcs

A külső medencéken és a gyermekfürdőn is dolgoznak a szakemberek. E két helyszínen hamarosan kezdőnek a szigetelési és a burkolási munkák Fotó: Zsedrovits Enikő

Helyszíni sajtótájékoztatón ismertette az élményfürdő felújításának újabb ütemét Cserna Gábor, a város polgármestere és Mádai Balázs, a kivitelezésért felelős DVG Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Folyamatosan dolgoznak a fejlesztéseken

Cserna Gábor tájékoztatója kezdetén a szerdai miniszterelnöki látogatásra és az azzal kapcsolatos ellenzéki kritikákra is kitért. Mint fogalmazott: „Az élményfürdő felújítása és a zöld sztk átalakítása a legjobb cáfolat arra, amit a Jobbik helyi szervezetének vezetői emlegetnek a választási kampányban, miszerint semmilyen fejlesztés nem történik a városban.”

Cserna kiemelte, a Modern Városok Program minden fejlesztése jó ütemben halad. Visszatérve a fürdőre. Mint arról lapunk is több esetben beszámolt, a DVG Zrt. tavaly novemberben vette át a munkaterületet, és azóta a cég szakemberei folyamatosan dolgoznak mind a külső, mind a belső medencék és látogatói terek felújításán.

A külső medencéken és a gyermekfürdőn is dolgoznak a szakemberek. E két helyszínen hamarosan kezdőnek a szigetelési és a burkolási munkák
Fotó: Zsedrovits Enikő

 

Tartható a felújítási ütemterv

A beruházás összköltsége 4,5 milliárd forint. Az összeg magában foglalja a fürdő és a Fabó Éva Sportuszoda felújítását is.

Legutóbb januárban adtunk hírt a fürdőrekonstrukcióról, a januári sajtóbejárás óta megtörtént a kazánok és a fűtés beüzemelése, elvégezték a szükséges nyomáspróbákat, kitisztították a külső csatornahálózatot. Cserna Gábor kiemelte, hogy a felújítási ütemterv tartható, tehát áprilisban megkezdődhet a próbaüzem, és májusban már fogadhatja látogatókat a komplexum. A bejáráson a jelenleg zajló munkálatokat Mádai Balázs, a DVG Zrt. elnök vezérigazgatója részletezte:

– Sátor alatt történik a teljes külső medence és a gyer­mekmedencék felújítása. A külső medence esetén most kezdődnek a burkolási és a szigetelési munkálatok, a gyermekmedence pedig a tervezett ütemben halad. Ezzel párhuzamosan a szakemberek elvégezték a szükséges gépészeti felújításokat is.

A külső medencéken és a gyermekfürdőn is dolgoznak a szakemberek. E két helyszínen hamarosan kezdőnek a szigetelési és a burkolási munkák
Fotó: Zsedrovits Enikő

Lapunk arra is kíváncsi volt, milyen ütem halad a Fabó Éva Sportuszoda felújításának előkészülete.

Mádai Balázs elmondta, a közbeszerzési eljárás hamarosan lezárul, ám annyi biztos, hogy még idén nyáron elkezdődnek a munkálatok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában