közgyűlési döntések

2018.02.20. 10:30

Megújul a város arborétuma

A Modern városok program keretében megújul a Baracsi úton található arborétum.

Szabó Szabolcs

A tervek szerint teljes egészében felújítják az arborétumot és a kiszolgáló épületet, valamint a gyalogos sétányt is. Emellett a régi erdészháznál új látógatóközpontot alakítanak ki. A munkálatok előkészítéséhez, azaz az engedélyes tervek, és a kiviteli tervek elkészítésére több mint tízmillió forintot szavazott meg múlt héten csütörtökön a közgyűlés. A fe­ladatokkal pedig a DVG Zrt.-t bízták meg.

Az arborétum gyalogösvénye is megújul majd Fotó: Zsedrovits Enikő

Többször írtunk róla, hogy a Petőfi iskola jelenleg is zajló energetikai felújítására korábban közel 300 millió forintot nyert pályázati úton az önkormányzat. A kivitelezést végző DVG Zrt. a felújítás során azzal szembesült, hogy az épület biztonságos üzemeltetéséhez és használatához kiegészítő munkák szükségesek. E munkálatok azonban finanszírozhatók az említett pályázati forrásból. Az iskola kiegészítő felújítására 32 millió forintot biztosított a közgyűlés. A Zengő-Bongó bölcsődében az akadálymentes rámpa hiánya már évek óta nagy problémát okoz. A rámpa megépítésére 9,5 millió forintot fordít a város.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában