Két csapat is a döntőbe jutott

2018.02.27. 07:30

Móriczosok, gimisek az országos Bolyain

Megszülettek a Bolyai Természettudományi Csapatverseny körzeti írásbeli fordulójának eredményei, jelentős dunaújvárosi sikerekkel.

Balla Tibor

A Vadászgörény elnevezésű csapat: Turóczi Csenge, Toponáry Sára, Király Izabella, Szmodics Emese és felkészítő tanáruk Lászlóné Durecz Andrea Fotó: amatőr felvétel

A 7. osztályosok gimnáziumi kategóriájában 1. helyezett lett, így 158 ponttal döntős a dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium és Kollégium Medveállatkák elnevezésű, Göblyös Bence, Nagy Erik Zoltán, Fenyővári Krisztián Zoltán, Karászi Martin összeállítású csapata. Felkészítő tanáraik: Kanál Edit és Müllerné Ódor Marianna.

A Vadászgörény elnevezésű csapat: Turóczi Csenge, Toponáry
Sára, Király Izabella, Szmodics Emese és felkészítő tanáruk
Lászlóné Durecz Andrea Fotó: amatőr felvétel

Az általános iskola 3. osztályosainak kategóriájában 2. helyet ért el a Móricz Zsigmond Általános Iskola Vadászgörény elnevezésű, Turóczi Csenge, Király Izabella, Toponáry Sára, Szmodics Emese összeállítású csapata 147 ponttal. Bár csak a második helyet érték el, a zsűri úgy döntött, ők is továbbjutottak a döntőbe. Felkészítő tanáruk Lászlóné Durecz Andrea volt. Ugyanebben a kategóriában 5. helyezést ért el a Móricz Zsigmond Általános Iskola Erdészek nevű Hajnal Máté, Keresztes Bendegúz, Orgovány Ádám, Zsömbör Bálint nevű csapata 130 ponttal. Az ő felkészítőjük is Lászlóné Durecz Andrea volt.

A 7. osztályosok általános iskolai kategóriájában 57 csapat közül 2. helyet ért el a Móricz Zsigmond Általános Iskola Természettudósok elnevezésű, Barna Péter, Kiss Benedek, Kis Patrik, Pinthoffer Zsolt összeállítású csapata 146 ponttal. Felkészítőjük Murányiné Varga Beáta volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában