Óévbúcsúztató

2018.01.01. 12:18

Pezsgődurranás és határtalan jókedv a vidéki szilveszteri mulatságokon

Bálokon, baráti összejöveteleken búcsúztatták az óévet, koccintottak az új esztendőre

Horváth László

Az év utolsó nagy rendezvényei mi másról szólhatnak, ha nem az önfeledt szórakozásról. Így tettek az emberek december 31-én a városkörnyéki települések óév búcsúztató partijain is, mikor sok százan, vagy talán inkább helyesebb fogalmazással, több ezren

fújták a dudákat, pörgették a kereplőket, szórták a konfettit. A zene, tánc és pezsgődurranás elmaradhatatlan kelléke az évbúcsúztató, újesztendő váró buliknak. 2017 utolsó éjszakáján körbejártuk a vidék falvait, ahol fantasztikusan jó kedvvel múlatták a

hátralévő órákat és várták az éjfélt, az újév kezdetét.

Mezőfalván a művelődési házban népes csapat búcsúzott 2017-től
Fotós: Horváth László

Mezőfalván szinte alig akadt közösségi hely, ahol nem találhattunk szilveszterezőket. A Kiss Kálmán Művelődési Ház színháztermében népes baráti társaság kapaszkodott egymásba egy nagy közös fotó erejéig, hogy utána ki-ki a maga stílusában koptassa éjfélig a parkettet. A hangulatra nem lehetett senkinek panasza. Remek bulit rendeztek év végére a Mezőfalvi Motoros és Hagyományőrző Egyesület tagjai is. A volt tanácsháza épületében lévő klubhelyiségben a tánc és a finom falatok mellett karaoke partit is szerveztek gyereknek, felnőttnek. Nem messze a motorosoktól, a nyugdíjas klubok otthonából is zene szűrődött át az ablakokon. 20-25 fős családi, baráti összejövetelen fújták a trombitát, járták a „rock and rollt”.

 

Daruszentmiklósra sem autóztunk potyára, hiszen biztosak lehettünk benne, hogy a Falulánc szervezésében ezúttal is fergeteges szilveszteri buliba csöppenhetünk. Főtt is a feje Fogarasi Bélának az egyesület vezetőjének, miként tágíthatja meg a teret ötvenkilenc mulatozó kedvére. Évről évre egyre többen jelzik részvételüket a méltán kedvelt falusi szervezet rendezvényeire. A helyieken kívül az évbúcsúztatóra is jöttek szép számban Mezőfalváról, Paksról, Dunaföldvárról és még ki tudja hány helyről? A hangulatért a képek láttán bizony nem kellett szomszédolni.

Daruszentmiklóson sem szomszédoltak a jókedvért. Közel hatvanan várták tánccal, szórakozással az éjfélt
Fotós: Horváth László

Hajnalig táncoltak, szórakoztak a daruszentmiklósi közösségi házban.

Nagyvenyimen sem lopták a csendet! Az iskola tornatermében már hagyományosan rendezték az év végi batyus bált. A zsúfolásig telt helyiségben szülők, gyerekek együtt táncoltak, szórakoztak az óév utolsó idejében. A zenéről és a talpalávalóról ezúttal is a Turi zenekar gondoskodott. Hozzá kell tenni a nagyvenyimiek legnagyobb megelégedésére!

A kitűnő nagyvenyimi szilveszteri mulatságokon elmaradhatatlan a pöttyös szoknyás Rock and roll
Fotós: Horváth László

Nagyvenyim után Baracsra is ellátogattunk, ahol először a Baracsi Barátság Nyugdíjas Egyesület összejövetelére kopogtattunk be. Éppen vacsoraidőt töltötték, ahol a szokásos szilveszteri menüt szolgálták fel a klub tagjainak. Természetesen mellette bőven jutott a

házi készítésű süteményekből is az asztalokra. A tánc itt sem maradt el, csak egy kicsit lassabb, melodikusabb dallamokra járták az idősek.

A baracsi nyugdíjasoknál a zene mellett a hagyományos évbúcsúztató menüvel terítettek
Fotós: Horváth László

Aki viszont pergőbb ritmusokra vágyott szilveszterkor a faluban, annak érdemes volt társulni a Baracsi Társas Kör

évbúcsúztató báljához. Közel százharmincan töltötték együtt a 2017-es év utolsó óráit – a többi helyszíntől hangulatban nem lemaradva – a faluház nagytermében. Az éjfél már otthonában érte a tudósítót. Ezúton is kívánok minden olvasónak sikerekben és

egészségben gazdag, boldog új esztendőt!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában