Visszapillantó

2018.01.23. 14:00

Sikerült szintet lépni

A Carissa Kupa két fővédnöke, dr. Dorkota Lajos és dr. Galambos Dénes volt.

Szabó Szabolcs

Számos trófea talál majd gazdára az előttünk álló hétvégén

Fotó: Ady Géza

Ezúttal is remek sportélményt nyújtott a kilátogató szurkolóknak a vasárnap este véget ért Carissa Kupa, amelyen 32 csapat lépett pályára, a szervezők jótékonysági akciója nyomán pedig több mint másfél millió forint gyűlt össze a Móra iskola javára.

Mint ismeretes, a rangos, országos hírű tornát a Karmacsi Autó – Mad Dogs csapata nyerte a Sárépszer és a harmadik helyre befutó GBB Zrt. kollektívája ellen. A torna végén a Carissa Kupa két fővédnöke, dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő és dr. Dorkota Lajos, a MEKH elnöke értékelt.

- Úgy vélem, hogy a szervezőknek ezen a hétvégén is sikerült szintet lépniük. A Kohász, illetve a Dunaferr egykori klasszisai remek mérkőzést játszottak a Zöld Sasokkal, azaz a Fradi öregfiúkkal. A seregszemle rangját jelzi, hogy az eseményt olyan remek játékosok is megtisztelték, mint Lipcsei Péter, Dragóner Attila, vagy éppen Nyilasi Tibor, aki többször is dícsérte a Carissa Kupát. Fontos kiemelni, hogy a rendezvény ismét egy jelentős jótékonysági célt is teljesített. A Móra iskola javára több mint másfél millió forint gyűlt össze. Megköszönve a szervezők munkáját, bízom abban, hogy a következő években is hasonlóan sikeres tornának adhat majd otthon a Dunaújváros Sportcsarnok – fogalmazott a DH-nak dr. Dorkota Lajos. Dr. Galambos Dénes is méltatta a több mint 400 sportolót felvonultató teremlabdarúgó seregszemlét:

- Ezen a remekül sikerült tornán is látható volt, a labdarúgásnak, azonban belül is teremfocinak igazi közösségszervező ereje van. Úgy vélem, ez a torna követendő mintaként is szolgálhat, hiszen több generációi is pályára lépett az induló csapatok kötelékében. A Carissa Kupa folyamatosan fejlődik, rangját jelzi, hogy az ország egyik legnépszerűbb egyesülete, a Ferencváros öregfiúk csapata, a Zöld Sasok is örömmel jöttek Dunaújvárosba. Bízom benne, hogy e rendezvény a jövőben tovább fejlődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában