Tíz éve kézben a gyaloglóbot

2018.01.04. 09:00

Ünnepelt a rácalmási nordic walking klub

Tíz éve sportol kitartóan a település nordic walking, azaz botos gyalogló klubja. A búcsúzó óév utolsó túrájára lapunk is meghívót kapott.

Szabó Szabolcs

Mosolygós rácalmási nordic walking

Fotó: Zsedrovits Enikő

Az első lépések: a Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület Nordic Walking Klubja tíz éve, 2008-ban alakult, az alapítók ekkor ismerkedtek meg a botos gyaloglás alapjaival. Mivel kellemes szabadidősportnak találták ezt a mozgásformát, hétről hétre újabb és újabb közös „nordicozást” tartottak. Az utóbbi évtizedben végigjárták Rácalmást és környékét és az ország számos szép helyére is eljutottak.

Mosolygós rácalmási nordic walking
Fotós: Zsedrovits Enikő

A Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület Nordic Walking Klubjának vezetője, Terekiné Rendes Éva lapunknak elmondta:

- Klubunk 2008 januárjában alakult. Ekkor ismerkedtünk meg néhányan Rácalmáson a botos gyaloglás alapjaival. Mivel kellemes szabadidősportnak találtuk e mozgásformát, hétről hétre újabb és újabb közös nordicozást tartottunk. A hét végét találtuk a legtöbbünk számára alkalmas időpontnak. Kezdetben vasárnap 10 órakor, majd újabban szombatonként 10 órakor találkozunk és két órát gyalogolunk közösen. Az útvonalat szabadon választjuk meg, bebarangoljuk Rácalmás körzetét minden irányban 10 km-es távolságban. Időnként autóbuszt bérelünk, és elutazunk túrázni az ország területén egy-egy szép helyre, például a Bakonyba, a Mátrába, a Mecsekbe. A tízéves évforduló apropóján megkérdeztem a klubtagokat, mit gondolnak a Rácalmási Nordic Walking Klubról. Arra kértem barátaimat, írjanak öt szót, ami először eszükbe jut rólunk.

Együtt a csapat, amely ünnepi gyaloglással búcsúztatta az óévet
Fotós: Zsedrovits Enikő

A következő válaszokat kaptam: „mozgás, jó társaság, pihenés, kikapcsolódás, jó levegő, szabadság, támasz, telitalálat, együttlét, nevetés, boldogság, egészség, vidámság, kellemes fáradtság, elfogadás, ismeretségek kötése, közösség, jó hangulat, beszélgetés, túra”. A 10 éves évforduló alkalmából köszönetemet szeretném kifejezni Szalai Árpádnak, a Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület korábbi elnökének, aki kis baráti közösségünket 2009-ben befogadta, és az egyesület támogatásával megvásárolhattuk oktatási céllal az első tíz pár nordic walking botunkat. A mai napig is aktívan részt veszünk a városvédő egyesület életében, virágoskertünket gondozzuk, a Tökfesztiválon túrát vezetünk, az Almavirág Fesztiválon pedig nordic walking oktatást tartunk. Csapatunk nyitott, bárkit szívesen fogadunk, aki nordicozni szeretne. Sportos előképzettség nem szükséges. A kezdéshez oktatóbotot tudunk biztosítani – mondta el lapunknak a jubiláló közösség vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában