Immunoterápiás kezelések

2018.01.18. 17:30

Pecsét István újra útnak indul!

István munkát keres, orvoshoz jár, Kínába utazik, és gyakorlatilag egyszerre csinálja mindezt...

Pekarek János

Pecsét István a reptéren - decemberben, hazajövet

Fotó: Ady Géza

Pecsét István barátunk, aki a város és a városkörnyék jóakaratú embereitől és intézményeitől kapott támogatásnak köszönhetően utazhatott többször is Kínába, egy kantoni különleges klinikára, ahol az átültetett mája mellett talált rákos daganatokat eltüntették szervezetéből, köszöni szépen, jól van!

Jól teltek számára az ünnepek, családi körben, csendesen és otthon. Az új évben máris nekilátott szervezni azt a hat immunoterápiás kezelést, ami még rá vár Kínában, hogy azokkal megelőzzék a rák kiújulását szervezetében.

Az első ilyen kezelés most következik, a jövő kedden – ezért már január 21-én, vasárnap visszautazik Guangzhou, azaz régi nevén Kanton városába, és onnan a tervek szerint január 28-án érkezik vissza. Erre, és a következő, februári kezelésre már megvan a félretett pénze, amit még előző kínai tartózkodása alatt az ottani római katolikus misszió tagjai gyűjtöttek számára.

Az ezutáni négy kezelést István már szeretné a saját fizetéséből finanszírozni. Meg is kezdte a munkakeresést a városban és környékén. Elmondása szerint a nehéz fizikai munka kivételével (mivel erre betegsége miatt alkalmatlan és képtelen) szinte bármit elvállalna, a lényeg, hogy a városban legyen a munkahely. Tanult szakmájában, mint bányamérnök aligha helyezkedhetne el ezen a vidéken, de bízik abban, hogy kitartó kereséssel sikerrel jár. Igaz, hogy májátültetése majd rákbetegsége miatt már lassan öt éve, 2013-tól nem dolgozott, de úgy gondolja, hamar visszailleszkedik a munkanapokba, ha lehetősége lesz rá.

Pecsét István a reptéren – decemberben, hazajövet
Fotós: Ady Géza

Egyébként állapotát a hazai orvosok is tünetmentesnek, jónak ítélték. Már járt Budapesten, az egyik legjobb onkológus szakértőnél, és éppen ma, csütörtökön keresi fel másik orvosát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában