fejlesztés

2018.01.20. 13:00

Több mint félezer ablakriasztó Újtelepre

Évnyitó lakossági fórumot tartott a Városvédők Újtelepért Egyesület csütörtökön délután az Újtelepi iskolában, jelentős érdeklődés mellett, hiszen mintegy 60 lakó volt jelen.

Balla Tibor

A lakossági fórumon élénk érdeklődés volt, záporoztak a kérdések az újtelepiek részéről Fotó: Ady Géza

Az egyesület vezetése mellett meghívott vendégek is segítették a városrész lakóinak tájékoztatását. A Városvédők Újtelepért Egyesület meghívott vendégei voltak Tóth Kálmán, Újtelep, a 9-es számú választókörzet önkormányzati képviselője, Mészáros László, a 9-es választókörzet Fidesz által megbízott körzetfelelőse, Markot Béla, a városüzemeltetési és beruházási iroda vezetője, valamint Hegedűs László a Városvédő Polgárőrség irányítója.

A lakossági fórumon élénk érdeklődés volt, záporoztak a kérdések az újtelepiek részéről Fotó: Ady Géza

Az egyesület vezetői beszámoltak idei terveikről, számot adtak a lakosságnak az elmúlt esztendő költségvetéséről. Hegedűs László bejelentette, hogy Újtelep lakóinak a Városvédő Polgárőrség 700 ablakriasztót fog vásárolni a polgárőrség saját költségvetéséből az őket támogatóknak, ezzel is viszonozva az eddigi működéshez szükséges patronálást. Az önkormányzat képviselőihez Újtelep fejlesztésével, például a csatornázással kapcsolatban tettek fel kérdéseket a városrész lakói, és kaptak rá érdemi válaszokat is.

Mint azt Nyári Ica az egyesület alelnöke elmondta, fontosnak tartják a személyes beszélgetéseket is az internetes napi kapcsolaton felül, hiszen ilyenkor lehetséges az önkormányzat képviselőit és a lakosságot egy légtérben összehozni a fontos kérdések megbeszélésére néhány órára. Mint kiderült, idén is megtartják a városrészi napot, vagyis újtelepi pikniket tavasszal, és a mindenki által közkedvelt öko nap is ismétlődik majd ősszel. Bíznak benne, hogy az újtelepi iskola épületének sorsa hamarosan eldől, és idén se lesz akadálya az újtelepi Mikulás partinak sem az év zárásaként. Az egyesület vezetői megköszönték mind az önkormányzat, mind a lakosság támogatását, és bíznak a további folytatásban is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában