Napi hat órában

2018.01.16. 07:00

Megnyitotta kapuit a technikumi posta

Január elejétől ismét megnyitotta kapuit a Technikum városrészi posta a környéken lakók nagy örömére.

Balla Tibor

A környék lakói már birtokba vették az újranyitott posta épületét

Fotó: Zsedrovits Enikő

Még 2015-ben érkezett a szomorú hír, hogy a Magyar Posta vezetése úgy döntött, a forgalom csökkenése miatt bezár három kisebb postaegységet Dunaújvárosban. A döntés a Pentele, a Barátság és a Technikum városrészt érintette. Az előbbi kettőnél már korábban sikerült elérni az újranyitást, a Vörösmarty utca 2-ben január 2-a óta üzemel újra a posta.

A választókörzet önkormányzati képviselője, Nagy Zoltánné éveken át küzdött a helyi posta újranyitásáért. Tevékenységét végül siker koronázta. Hosszas előzetes egyeztetés után január 2-án ismét megnyílhatott a Technikum városrészi posta. Az épületet az önkormányzat megbízásából a DVG Zrt. nyitás előtt a megszavazott 8 millió forintból felújította és felszerelte. A felújítás során kialakítottak egy új pultot, kicserélték a nyílászárókat, megszüntették a beázást, kijavították a sérült burkolatokat, és az egész helyiséget kifestették. Mindezt meglehetősen rövid idő alatt kellett elvégezniük, hogy tartani tudják a január 2-ai határidőt. Mint az mára már köztudott, ez sikerült is.

A környék lakói már birtokba vették az újranyitott posta épületét
Fotós: Zsedrovits Enikő

Nagy Zoltánné sokat egyeztetett a helyben élőkkel, és meghallgatta az igényeiket, hogy pontosan milyen szolgáltatásokra is lehet szükségük a közeljövőben. Végül a másik két – a DVG Zrt. által üzemeltetett – postapartnerrel megegyező szolgáltatási csomaggal kezdett működni az év elején a technikumi posta. Ez tartalmazza a belföldi és nemzetközi levélküldemények, postacsomagok és hivatalos iratok felvételét. Lehetőség van ajánlott, tértivevény, értéknyilvánítás biztosításra is. Beindult a postai, pénzügyi értékcikkek – mint például a postai vagy okmánybélyeg – árusítása is. Természetesen fogadják a készpénzátutalási megbízásokat is, tehát a városrész lakóinak nem kell a csekkek befizetése miatt a Dózsa György úti nagypostára elmenniük. Ráadásul ezeket bankkártyával is kiegyenlíthetik. Mindemellett havi összvonalas bérleteket, autóbusz-vonaljegyeket is árusítanak, no és kapható a Dunaújvárosi Hírlap is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában