A kórházi fenyő közös ügy lett

2017.12.21. 07:30

Az iskolások nem csak díszeket, hanem könyveket is hoztak magukkal

Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen hangulatban, milyen díszletek között ünnepeljük a karácsonyt – és ezt a Szilágyi iskola diákjai is pontosan tudják. Különösen akkor nem mindegy ez, ha az ember nem otthon, hanem a kórházban kénytelen tölteni az ünnepeket, család nélkül!

Pekarek János

Juhász Balázs, Hegedűs Bence, Molnár Melissza, Nagy Vivien, a Szilágyi diákjai, Kátainé Bálint Anikó pedagógiai asszisztens, Erdély-Franyó Anna ápolási igazgató és Farkas Márta, a tagiskola vezetője a díszes fenyő előtt Fotó: Ady Géza

A Szilágyi Erzsébet Általános Iskola (a Dózsa iskola tagintézménye) diákjai vállalták, hogy elhelyezik az első díszeket a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház előcsarnokában álló fenyőfán, ami majd a kórház betegeinek és dolgozóinak közös karácsonyfája lesz az ünnepek alatt.

Juhász Balázs, Hegedűs Bence, Molnár Melissza, Nagy Vivien, a Szilágyi diákjai, Kátainé Bálint Anikó pedagógiai asszisztens, Erdély-Franyó Anna ápolási igazgató és Farkas Márta, a tagiskola vezetője a díszes fenyő előtt
Fotó: Ady Géza

 

Az eseményt külön hangsúlyossá tette, hogy a 4.e osztály diákjai a saját maguk által készített díszeket akasztották fel a fára, tehát nem valamiféle unalmas, bolti díszek és függők, hanem eredeti kézműves-alkotások kaptak helyet a szép fenyőn.

Amelyet ugyancsak a közösségi jóakarat állított a kórházi előcsarnokba: a fát ugyanis a Dunaújvárosi Egyetem adományozta.

S még ezzel sincs vége a jó híreknek ugyanis a Szilágyi tagiskola diákjai átvonultak a kórház dolgozóinak gyerekeit nevelő bölcsődébe, amely a „Kisvakond a barátom!” nevet viseli – és ott mesekönyvekkel lepték meg az igencsak elcsodálkozott és megilletődött kisgyerekeket.

Szépen és jól kezdődött tehát a nap minden résztvevőnek és érintettnek!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában