adomány

2017.12.03. 09:00

Iskolai közösségi szolgálat a karitásznál

A tanévkezdés után újra elkezdődött a Rudas iskola és a karitász együttműködése, amelynek célja a diákok bevonása a közösségi szolgálatba. A programelemeket az Új Európa Alapítvány által meghirdetett KÖSZ! program támogatásával valósítjuk meg.

Badar Lili

A Rudas önkéntes diákjai a díszeket készítik Fotó: amatőr felvétel

Tanáraink tapasztalata szerint a fiatalok szívesen vesznek részt a ruhaadomány gyűjtésében és szétosztásában, segítenek az udvari feladatok ellátásában és a szociális jellegű közösségi programokban. A szerdai ruhaosztásokon találkoznak adományozókkal, rászorulókkal, segítenek a ruhák osztályozásában, és tanácsot adnak az érdeklődőknek.

A Rudas önkéntes diákjai a díszeket készítik
Fotó: amatőr felvétel

Az idősebb önkéntesekkel együtt dolgozva tapasztalatokat szereznek az emberekkel történő kapcsolatteremtés területén. Közösen tanuljuk, hogyan támogathatunk úgy másokat, hogy a folyamat során minden fél pozitív élményeket szerezzen. A munkamegosztás során gyakoroljuk az asszertív kommunikációt. Kötetlen feldolgozásként, mindnyájan élvezettel készítettük el az altemplomi közösségi termek őszi dekorálását, miközben megbeszéltük a soron következő feladatokat.

Továbbra is várjuk azokat a diákokat, akik szívesen dolgoznának a karitászban.

A projekt a KÖSZ! Program támogatásával valósult meg.

Badar Lili 11.d

Rudas szakgimnázium

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában