hatékonyabb beavatkozás

2017.12.21. 17:30

Hatvanöt járművet kapott a megye

Szerda délután hivatalosan is átadták azt a hatvanöt új gépjárművet, amely a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkáját segíti a jövőben.

Borsányi Bea

Varga Péter (j) megyei rendőrfőkapitány és a vendégek az átadás után közelebbről is szemlét tarthattak

Az ünnepélyes átadón megjelent Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Petrin László, a Fejér Megyei Kormányhivatal főigazgatója, Tessely Zoltán és Varga Gábor országgyűlési képviselők. Dunaújvárost Cserna Gábor polgármester nevében Lőrinczi Konrád, a közbiztonsági bizottság elnöke képviselte. Az eseményen Varga Péter rendőrfőkapitány elmondta, a közbiztonság fenntartása közös feladat, amely számos szervezet, intézmény és testület együttes munkájával érhető el.

Az új autókból mind a hat megyei kapitányságra kerül majd, Dunaújvárosba kilenc jármű jut a kontingensből Fotók: Pesti Tamás

Varga Péter megyei főkapitány hangsúlyozta: közülük a legnagyobb szegmenst a rendőrség képviseli, hiszen a közterület rendjével kapcsolatos rendészeti feladatok – számos más mellett – alapvetően rá hárulnak. Kiemelte: a napi feladatokban elengedhetetlen a gyors és sok esetben az azonnali beavatkozás. Emellett igen fontos a szolgálati feladatok biztonságos ellátása és a logisztikai tevékenységek hatékony végrehajtása. Ehhez pedig elengedhetetlenek a megfelelő minőségű és felszereltségű gépjárművek. Ezért fontos az autók folyamatos cseréje.

Suszter Tamás dunaújvárosi rendőrkapitány is jelen volt az átadáson

Az amortizáció miatti cserék kapcsán a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság 65 új rendőrségi jelzéssel ellátott Audi, Skoda, Mercedes és Suzuki típusú gépjárművet vehetett át szolgálati feladatainak hatékony végrehajtására. Az autókból mind a hat megyei kapitányságra kerül majd, Dunaújvárosba kilenc jármű jut a kontingensből. A rendőrségi gépjárművek átlagéletkora a mostani cserével hét és fél évről ötre csökkent. Az autók közepes, illetve nagyteljesítményű motorokkal felszereltek, megfelelnek a legújabb környezetvédelmi előírásoknak és a legmagasabb biztonsági elvárásoknak, és számos, vezetést segítő rendszerrel látták el azokat. Ezen felül felszereltek rájuk olyan LED-technológiájú fényhidakat is, amelyek az intézkedés során tájékoztató információk megjelenítésére alkalmasak. Mindez biztosítja a szolgálatot teljesítőknek a gyors és hatékony beavatkozást, és szükség esetén a biztonságukat is garantálja. A járművek szállítói öt évig vagy 200 ezer kilométer futásteljesítményig biztosítják a szervizhátteret, minden gépjárműhöz rendelkezésre áll a nyári és a téli gumiabroncskészlet.

Varga Péter (j) megyei rendőrfőkapitány és a vendégek az átadás után közelebbről is szemlét tarthattak

Az eseményen Varga Gábor országgyűlési képviselő egy másik örömhírt is megosztott a megjelentekkel: a kormány a jövő évi költségvetésből 900 millió forintot biztosít arra, hogy Sárbogárdon új rendőrkapitányság épüljön.

A gépjárműcsere-programra, amely a jövőben is folytatódik, az elmúlt 7,5 évben több mint 56 milliárd forintot fordítottak és 6837 új szolgálati autó került a rendőrség kötelékébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában