Ünnepre hangolódva

2017.12.11. 11:00

Karácsonyváró ünnepség a rácalmási németklubban

Igazi karácsonyi hangulatot teremtettek a helyi Német Klub összejövetelén a művelődési házban pénteken.

Pekarek János

Műsoros adventi összejövetelt rendezett a Német Klub

2010 óta működik az a Német Klub Rácalmáson, amelynek tagjai (és a tagok hozzátartozói, barátai) pénteken rendezték karácsonyváró, adventi ünnepségüket.

Mégpedig valóban ünnepélyes körülmények közepette: a kisváros művelődési házának nagytermében, pompásan terített asztalok mellett, kiváló műsor kíséretében!

Ahogyan a klub vezetője, alapítója, lelke: Hoffmann Mária elmondta: ez nem egy tipikus nyelvtanuló csoport: az ő szándéka a német szokások megismertetése volt. Természetesen tanulnak németül is, elsősorban verseket, énekeket, mondókákat, meséket, kisebb színdarabokat – ám a lényeg egy másik nép, egy másik kultúra megismerése.

A Kolozsvárott, magyar- német vegyes családban született, 1981-től Bajorországban élt, 2008-ban Rácalmásra költözött Hoffmann Mária vezetésével a klub rendkívül népszerű lett a kisvárosban.

Műsoros adventi összejövetelt rendezett a Német Klub

Pénteki összejövetelükön az is hamar kiderült, hogy miért? A rövid köszöntő után verssel, énekkel köszöntötték az adventi időszakot, majd Stermeczki András evangélikus lelkész mondott nagyhatású beszédet, és Németh Miklósné alpolgármester üdvözölte az egybegyűlteket. Ének, betlehemi játék, egy magyarul előadott német mese, s újabb ének következett, majd bajor sült kolbászos, savanyú káposztás vacsorával zárták az összejövetelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában