gyertyagyújtás

2017.12.04. 08:00

Lapunk munkatársa, Balogh Tamás kapta Nagykarácsony település díját

Betlehemi műsorral és díjátadással is emelték advent első gyertyájának fényét Mikulásfalván. Balogh Tamás, lapunk külső munkatársa vehette át a Nagykarácsonyért Díjat.

Balla Tibor

Nagykarácsony

Az 1444 lakosú községben is felállították a színpadot a Piac téren, ahol Müller Miklós polgármester ekként fogalmazott megnyitóbeszédében: Egyre kevesebb az olyan ünnep, amely valós tartalmánál fogva egy egész országot, mitöbb, egy egész kontinenst fog össze. A keresztény ünnep ilyen.

A beszéd után egy bájos Betlehemes pásztorjátékot adtak elő az általános iskolások, akiknek felkészítő tanára Kissné Boros Gyöngyi volt. A szabadtéri színpadon is megszületett a kis Jézus, köszöntötték a pásztorok, elé zarándokoltak a három királyok is.

Kedves műsort adott Nagykarácsonyi néptáncegyüttes is, akiknek felkészítője Várai Tamás és Várai Anna voltak. A legfiatalabb táncos jó, ha négyéves volt.

Az általános iskolások betlehemi műsorral kedveskedtek a közönségnek

A néptáncegyüttes fellépése után következett a rendezvény azon része, ami miatt szerkesztőségünknek is dagad a keble. Átadták azt a díjat, amely először 1991-ben talált gazdára advent első vasárnapján. A település vezetői arra törekszenek, hogy olyan magánszemély, közösség, szervezet kapja, aki/amely lelkes, építő munkát végez, elősegítve ezzel a település működését, jó hírnevének megőrzését. A szimbolikus, de annál nagyobb eszmei értékkel bíró Nagykarácsonyért Díjat idén a község képviselő-testülete lapunk külső munkatársának, Balogh Tamásnak ítélte oda, aki Müller Miklós polgármestertől vehette át. A pillanat történelmi volt, olyasmi történt, amit nem gondoltunk volna: a díjazott nem találta a szavakat.

Balogh Tamás kollégánk és Müller Miklós polgármester a Nagykarácsonyért Díj átadását követően Fotók: A szerző

Németh Dorina énekszáma után a polgármester és Kovács István görögkatolikus parókus meggyújtották az első adventi gyertyát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában