Zöldültek, majd buliztak

2017.12.05. 10:00

Környezettudatosságtól a divattervezés világáig

Két, rangos térségi szemléjével is a város és a szűkebb térség 7. és 8. osztályos általános iskolás diákjait kívánta megszólítani a Dunaújvárosi SZC Lorántffy Zsuzsanna Szakgimnáziuma. 

Szabó Szabolcs

Az intézmény tanműhelyében elsőként a „Zöldülj!” környezetvédelmi versenyre várták a csapatokat, majd hétfőn 13 órától már az Ifjú divattervező című rajzverseny mezőnye bizonyíthatta tehetségét. Ezúttal a fő téma a „Bulizzunk!” volt.

A Zöldülj! elnevezésű környezetvédelmi versenyre háromfős csapatok jelentkezését várták. A témák között szerepelt például a szelektív hulladékgyűjtés, vagy a globális felmelegedés is. A megjelenő diákcsapatoknak a környezetvédelemmel kapcsolatos, szabadon választott technikával kivitelezett plakátokat is kellett készíteniük a seregszemlére. Mint a verseny szervezőjétől, Baranyi Hajnalkától megtudtuk, a versenyben első lett a Vasvári iskola tanulója, Timár Áron, a második és harmadik helyet pedig az apostagi Nagy Lajos Általános Iskola két növendéke, Cserháti Kíra és Koczka Dóra gyűjtötte be.

Munkában a környezetvédelmi verseny felkészült mezőnye
Fotó: Ady Géza

Szinte párhuzamosan a környezetvédelmi vetélkedővel, 13 órakor kezdődött az immáron hagyományos Ifjú divattervező elnevezésű rajzverseny, amelyre előzetesen 7 csapat 24 versenyzője nevezett. A feladatuk ezúttal a „Bulizzunk!” téma köré fonódott: kézzel, szabadon választott technika felhasználásával öltözékrajzot kellett készíteni a divat és rajz iránt érdeklődő tanulóknak. Mindezen feladatokra 2 óra állt rendelkezésükre.- Öröm volt látni, hogy a diákok nagyon sokat készültek a versenyre, és változatos technikával dolgoztak, megmutatva tehetségüket.

A tőlük beérkezett plakátokból és az elkészült divatrajzokból az iskola tanműhelyében holnaptól egy kiállítás is látható lesz, mondta el lapunknak – Balassáné Kremmer Bea, a verseny szervezője. E megmérettetés részletes eredményéről lapunk szerdai számában olvashatnak.

Balassáné Kremmer Bea szakoktató, a könnyűipar, közösségi szolgálat iskolai koordinátora irányította hétfőn délután az Ifjú divattervező verseny idei seregszemléjét a Lorántffy középiskola tanműhelyében
Fotók: Ady Géza

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában