mesét, naplót, esszét írtak

2017.12.29. 08:00

Országos pályázaton jeleskedtek a nagyvenyimi Kossuth iskola tanulói

A tanulók számára több szempontból is izgalmas volt a karácsony előtti hét vége, ugyanis hármójukat díjátadó ünnepségre hívták meg Budapestre, a Mikulásgyárba.

Körmendi Erzsébet

Kuminka Zsófia, Tóth Réka Anna és Papp Angelika írásai is megjelentek a könyvben Fotó: Kossuth iskola

Az ünnepség egy szépíró pályázat végső állomása volt, amelyet a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. hirdetett meg Hulladék-tengeren innen és túl címmel. A pályázók írhattak verset, mesét, cikket, esszét, de készíthettek akár képregényt is, amelyben megoldást kellett találni a mindennapjainkban felhalmozódó szemét elhelyezésének kérdésére, és a meglévő „hulladéktengerek” felszámolására.

Kuminka Zsófia, Tóth Réka Anna és Papp Angelika írásai is megjelentek a könyvben
Fotó: Kossuth iskola

A Kossuth Lajos Általános Iskolából Kuminka Zsófia mesével, Tóth Réka Anna naplóval, és Papp Angelika esszével pályázott. A díjátadó ünnepségen várakozással telve hallgatták Csukás István üdvözlő szavait, majd az eredmények kihirdetését. Minden meghívott kapott jutalmat, ugyanis a pályázók munkáiból – rajzaiból és írásaiból – egy nagyon szép könyvet adtak ki, amelyet mindenki átvehetett. Külön jutalom volt, hogy a könyveket személyre szabottan dedikálta a híres író, Csukás István is. A Hulladék-tengeren innen és túl című szépíró pályázat alapján megjelent kötetben a nagyvenyimi Kuminka Zsófia, Tóth Réka Anna és Papp Angelika írásai is bekerültek. Felkészítő tanáruk: Tóthné Kolmankó Diána.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában