zseniális gondolat

2017.12.07. 07:00

Kisautókat adtak a beteg gyerekeknek

Hangulatos kis ünnepség keretében adták át a kórház gyerekosztályán a két adomány játékautót. 

PEKAREK JÁNOS

Parola Mónika, a Télapó segédje, Toponáry Lukács a rendőrautó volánjánál és Lacza Tamás rendőr főtörzsőrmester, ötletgazda és szervező a tegnap délutáni kórházi eseményen Fotó: Zsedrovits Enikő

Ahogyan tudósításainkban beszámoltunk róla, jótékonysági futást rendeztek a minap a Városháza térről kiindulva a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztálya javára. Az esemény célja az volt, hogy minden futó nevezési díja, valamint a támogatók befizetései is hozzájáruljanak ahhoz: vehessenek két, elektromos meghajtású kisautót a városi kórház gyermekosztálya számára. Amely működik persze enélkül is, de... De a gondolat úgy folytatódott, hogy a (néha kellemetlen) kivizsgálásokra induló kisgyerekek vonakodását talán segít legyűrni az, ha ilyen hiperszuper, távvezérelt, elektromos kisautókkal mehetnek a doktorokhoz a gyermekek. Aligha kell részleteznünk: a gondolat zseniális! Sokan futottak is e cél érdekében – úgyhogy tegnap, azaz szerdán délután a kórház gyerekosztályának előterében szülők, gyerekek, orvosok és ápolók jelenlétében átadták a két, nevezetes kisautót a legilletékesebbeknek.

Balról: Lacza Tamás rendőr főtörzsőrmester, dr. Mészáros Lajos főigazgató, Varga Éva polgárőr a rendezvényen
Fotó: Zsedrovits Enikő

 

Akik látható élvezettel és szakértelemmel vették birtokukba a nevezett gépezeteket. Lacza Tamás rendőr főtörzsőrmester, az ötletgazda, szervező és hosszútávfutó hozta el a helyszínre a két kisautót, dr. Mészáros Lajos főigazgató pedig örömmel fogadta az ajándékokat, megköszönve a nemes kezdeményezést, amely több okból is hasznosult. Hiszen akik pénzt adtak erre, azok egyben futottak is, tehát a saját egészségükért is tettek valamit, és az ötletes cél mindenképpen hasznos lesz. A kezdeményezéshez a dunaújvárosi piac őstermelői is csatlakoztak, sok friss gyümölccsel megterítve a kórházi gyermekosztály társalgójának asztalait az ünnepség alkalmából.

Parola Mónika, a Télapó segédje, Toponáry Lukács a rendőrautó volánjánál és Lacza Tamás rendőr főtörzsőrmester, ötletgazda és szervező a tegnap délutáni kórházi eseményen Fotó: Zsedrovits Enikő

A városi polgárőrök, a futóverseny lebonyolítói is örömmel csatlakoztak az átadási ceremóniához. Ám aligha találhattunk volna boldogabb résztvevőket a szerdai rendezvényen, mint a tizenhat hónapos Toponáry Lukácsot és a kétéves Pikó Dominikot, a két autó első vezetőit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában