újvárosi forgatag

2017.12.01. 14:00

Kezdődik az adventi sorozat

A város egyik legfontosabb, ha nem a legfontosabb nagy rendezvényéről, de mindenképpen a leghosszabban tartóról adott tájékoztatást tegnap Cserna Gábor polgármester és Kiss András ügyvezető.

Balla Tibor

Cserna Gábor polgármester (balra) és Kiss András ügyvezető az Adventi forgatag sajtótájékoztatóján Fotó: Zsedrovits Enikő

A város 7 millió forinttal támogatta az idei Adventi forgatag rendezvénysorozatot – kezdte a tájékoztatót Cserna Gábor Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere. Mindemellett a szilveszteri programokat további 5 millió forinttal segíti.

Cserna Gábor polgármester (balra) és Kiss András ügyvezető az Adventi forgatag sajtótájékoztatóján Fotó: Zsedrovits Enikő

Cserna Gábor polgármester azt is elmondta, hogy a december 3-ától december 22-ig tartó rendezvénysorozathoz 4 új faházat vásároltak, a régieket pedig felújították. Ezekben naponta 12 és 22 óra között ajándéktárgyak, kézműves-termékek, forralt bor, tea, kenyérlángos, kürtőskalács, sült kolbász, pecsenye várja a kilátogatókat. Idén is a városba látogat a Mikulás december 5-én és 6-án, és a téren lévő házikójában fogadja majd a gyerekeket, és hallgatja meg kívánságaikat 10 és 19 óra között. Megújul a betlehem is, egy faházban várja Mária, a kis Jézus és a háromkirályok az érdeklődőket, akik karácsonyi történeteket hallhatnak a jászol közelében. A kicsiknek a szökőkútnál idén is felállítják a karácsonyi manófalut.December 16-tól december 22-ig ingyenes játszóház és kézműves-foglalkozás várja a gyerekeket, első nap az Intercisa Múzeumban, majd a Kortárs Művészeti Intézetben.

A Pannon Oktatási Központ tavaly a Karolina Road nevű zenekarával lépett fel. Idén ismét zenés produkcióval állnak a közönség elé, de már más formációban Fotó: ZsE

A polgármester elmondta, a hétköznapokon jellemzően helyi iskolai, illetve amatőr együttesek lépnek fel a főtéren felállított színpadon, a hét végére tartogatták az országosan is ismertebb fellépőket. Kísérőrendezvényként december 4-én a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség megrendezi az első ovis Mikulás- focikupát a helyi 12 tagóvoda számára. A szilveszteri kínálatból a Hooligans együttes fellépését emelte ki, az Adventi forgatagból a Király Linda – Király Viktor koncertet a Bartókban, a Dunaújvárosi Vegyeskar, valamint Rákász Gergely koncertjét az evangélikus templomban.A polgármester emlékeztetett az ötödik alkalommal megszervezett Angyaldoboz elnevezésű adománygyűjtő akcióra, amellyel a dunaújvárosiak segíthetnek a dunaújvárosi családoknak, ugyanis minden játékfelajánlást a helyi rászoruló gyermekek kapnak. Arra kérik az adományozókat, hogy a már feleslegessé vált, de még jó állapotban lévő játékot, könyvet, társasjátékot, írószert, plüssállatot tegyék bele egy dobozba, írják rá, hogy hány éves fiú vagy lány gyermeknek szánják, és juttassák a gyűjtőpontok egyikébe: a Tourinform irodába, vagy az MMK-ba. A gyűjtés december 13-ig tart.Kiss András, a Tourinform iroda vezetője elmondta, a Rudas iskola diákjai idén is elvállalták a színpadi szpíker szerepét. A teret az idén magyaros motívumokkal díszítik fel, az adventi koszorú színeivel és hangulatával egy magyar karácsony hangulatát igyekeznek megteremteni. Minden nap helyi művészek és operettszínészek olvasnak majd mesét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában