Életmentő összefogás

2017.12.22. 07:00

Megvásárolták az újszülött-melegítő és -élesztő asztalt Újvárosban

Komoly összefogás eredményeként vásárolhatta meg a kórház az új újszülött-melegítő és újszülött-élesztő asztalt.

Balla Tibor

A kórházban mindenki örül a legkorszerűbbek egyikének számító eszköznek Fotó: AG

Mindezt sajtótájékoztatón jelentették be tegnap a Szent Pantaleon Kórházban. A tájékoztatón részt vett dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő és Cserna Gábor, Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere is.

Dr. Mészáros Lajos főigazgató köszöntötte a jelenlévőket, majd Cserna Gábor polgármester emlékeztetett, hogy november 10-én, pénteken, a kórház jótékonysági bálján 620 ezer forint gyűlt össze, a Fidesz Dunaújvárosi Szervezete hagyományos rendezvényén közel 400 ezer forint, a Lacza Tamás szervezte jótékonysági futásból 340 ezer forint gyűlt össze. Egy magánszemélytől 100 ezer forint támogatást kapott a kórház az eszköz megvásárlásához. A készülék bruttó ára – a szükséges életjel-monitorral együtt – 1 998 980 forint, a hiányzó 546 370 forintról januárban szavaz a közgyűlés.

Dr. Mészáros Lajos főigazgató, Kaszás Ildikó főnővér, dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő, Cserna Gábor polgármester és dr. Bazsa Sándor, a szülészet-nőgyógyászati osztály vezetője együtt örült a készüléknek
Fotó: Ady Géza

 

Cserna Gábor méltatta a kórház tevékenységét, kijelentette, bár a kórház fenntartása már nem a város feladata, de az önkormányzat számára továbbra is fontos intézmény, és biztosította a főigazgatót az önkormányzat további támogatásáról. Hangsúlyozta a kórház térségi szerepét, hiszen a városban és a régióban élő mintegy 130 ezer ember számára nem közömbös, milyen körülmények között, milyen egészségügyi ellátást kapnak a kórházban, amely folyamatosan fejlődik. Példaként említette, hogy az elmúlt években mintegy tíz pályázatot nyert el a kórház, olyanokat, mint a központi műtő- és diagnosztikai blokk megépítésére, energetikai beruházásra kiírtak, amelyekhez dr. Dorkota Lajos, Fejér megye és Dunaújváros díszpolgára és dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselője megpróbált minden segítséget megadni. Kiemelte, hogy a kórház a Semmelweis Egyetem Gyakorló Kórháza, és idén másodszor is elnyerte a kiváló városi kórház az országos elismerést.

A kórházban mindenki örül a legkorszerűbbek egyikének számító eszköznek
Fotó: AG

Dr. Galambos Dénes, térségünk országgyűlési képviselője – aki ötödik éve fővédnöke a kórház báljának – örömét fejezte ki, és megköszönte valamennyi adományozónak, akik segítették a készülék megvásárlását. Az elmúlt időszak sikeres pályázataival az alapellátás fejlesztését lehetett elérni, mind az eszközpark, mind az infrastruktúra tekintetében, komfortfokozatot lehetett növelni a kórházban. Kijelentette, az elkövetkezendő időszakban fontos feladat, hogy eredményesen pályázzanak a fejlesztési forrásokra, mint a Széchenyi 2020 program, amelynek keretében újabb pályázati lehetőségek nyílnak még az intézmény számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában