Babamentő eszközre gyűjtöttek

2017.12.09. 11:30

Melengető célt szolgáltak a forró italok Dunaújvárosban

A Fidesz helyben meghatározó személyiségei kínálták forró teával és forralt borral a Corner előtti térre érkezőket péntek délután.

Körmendi Erzsébet

Kiss Barnabás és Balla Bence énekelt, gitározott a téren

Egy újszülött-életmentő készülékre gyűjtöttek. A hideg esőben jólestek a forró kortyok a téren felállított sátor alatt. Továbbá az is melengető érzéssel töltött el mindenkit, hogy a fideszesek kezdeményezésére ismét jó ügyet szolgálhatnak advent idején.

Dr. Dorkota Lajos, Gombos István és dr. Galambos Dénes beszélget a forró italok csapolása közben Fotók: Zsedrovits Enikő

Cserna Gábor polgármester, helyi Fidesz-elnök, valamint dr. Galambos Dénes, a 4-es számú választókerület országgyűlési képviselője kínálta a forró italokat. Az eseményen részt vett dr. Dorkota Lajos, a MEKH elnöke, a megye és a város díszpolgára. Arra kértek mindenkit, segítsék egy újszülött-élesztő és -melegítő asztal megvásárlását. Cserna Gábor elmondta: „A szintén jótékonysági célt szolgáló Fidesz-bál mellett nagyjából egy évtizede szervezzük meg mindent adventkor ezt az akciót, és mindig a kórházi bál aktuális céljához csatlakozunk. Örülünk, ha segíthetünk!” „Többször mondtam már, hogy aki adni tud, az adjon.

Cserna Gábor és dr. Galambos Dénes kínálta forró itallal a térre érkezőket
Fotó: Zsedrovits Enikő

És mi, illetve Dunaújváros és térsége nem csak karácsony előtt bizonyította már többször, hogy kiáll a jó ügyekért. Pecsét István és a három kislány a legjobb példa erre. Bízom benne, hogy jövő év elején megvásárolhatja a kórház az életmentő készüléket. Dr. Galambos Dénes kiegészítette az előtte elmondottakat azzal, hogy a jelenlévők számára fontos ez a kitűzött cél, mert illik abba a programba, amely a kórház komfortosabbá tételét szolgálja. „Ez olyan nemes cél, amit én személy szerint is támogatok”, tette hozzá az országgyűlési képviselő.

Kiss Barnabás és Balla Bence énekelt, gitározott a téren

Dr. Mészáros Lajos, a Szent Pantaleon Kórház főigazgatója jóleső érzéssel mondta el a téren, hogy bár állami tulajdonú a kórház, a város törődését olyan mértékben érzik évek óta, mint régen soha. Az önkormányzat, a Fidesz, magánszemélyek és civil szervezetek, cégek szerveznek támogató akciókat. Az összefogás, segítő szándék eredményeként fejlődnek, szépülnek az osztályok. A főigazgató megköszönte mindezt, és elmondta: a város tesz a kórházért, és a kórház is mindent megtesz a városért, az itt élő emberekért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában