Adventi forgatag a városházánál

2017.12.06. 14:00

A hideg idő ellenére is sokan ejtik útba a kirakodóvásárt és vidámparkot

Óriási adventi koszorútól apró játékokig sok minden kapható a főtéren, de a legjobb mégis a vidámság!

Pekarek János

Kiss-Kovács Klári keramikusművész hazajár az adventi vásárra Fotó: Ady Géza

Azért is jó az Adventi forgatag, mert régi, kedves ismerősökkel találkozhat ott az ember! Mint például Kiss-Kovács Klárival, aki látszólag fazekasremekeit és -ötleteit árulja ott az érdeklődőknek, valójában régi ismerőseivel rendez itt találkát a Dunaújvárosból férje után Bicskére származott keramikusművész. S még kedden, a szemerkélő eső és a hideg szél ellenére is sokan jöttek ki a vásárba, próbálták ki a játékokat, hallgatták a műsort!

Kiss-Kovács Klári keramikusművész hazajár az adventi vásárra
Fotó: Ady Géza

Elvégre az ajándékozás komoly kényszer – de ebben a forgatagban azért még beszélgetni is jut idő. Klári ugyanis azt tartja: minden tárgy valakinek készül, még ha az illető csak évek múltán talál is rá. Vagyis: nem föltétlenül az eladás, az üzlet mozgatja az egyedi dísztárgyakat és tréfás eszközöket előállító művészt. Legutóbb egy olyan bögrét kreált, aminek az aljára mangalicaorr készült... A téren egyébként annak is megvan az ellenszere, ha valaki átfázott: forralt bor, tea, sült kolbász, lángos várja a megfáradt érdeklődőt. Igaz, a kisvonat, a körhinta nem volt annyira népszerű tegnap délután, mint várta volna az ember (a játszóbusz komoly konkurenciát jelentett a szabadtéri játékoknak az esőben), de estére azért javult a helyzet. S még mesemondás is várható a szépen sikerült betlehemnél: egy másik ismerős, Timárné Udvari Emese mesél majd óvodás csoportoknak a jászolnál! S akkor még szót sem ejtettünk olyan programokról, amire már most erősen készülnek sokan: ilyen a városi iskolák közös fenyőfaállítása és díszítése, vagy az Angyaldoboz akció, ami december 13-ig tart, gyűjtőpontjai az MMK és a Tourinform!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában