Segítők szolgálatban

2017.11.18. 08:00

A szociális munka napján a szakma legjobbjait köszöntötték

Pénteken délután a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában ünnepelték a szociális munka napját.

DH

a

Az önkormányzat részéről Lőrinczi Konrád, a szociális, egészségügyi és lakásügyi bizottság elnöke köszöntötte a Bartók kamaraszínház nagytermében összegyűlt szakembereket. Mint fogalmazott, az Útkeresés Segítő Szolgálat a napokban ünnepelte fennállásának 30. évfordulóját, amelynek a családsegítés volt az első szolgáltatása. A családsegítők országos szinten kiemelkedő szerepet töltöttek be a szociális munka és a szociális ellátórendszer fejlesztésében. Így történt ez városunkban is. Napjainkra a szolgálat széles körű ellátást nyújt a szociális és gyermekjóléti szolgáltatások területéről, munkájukat a folyamatos megújulás és szakmai fejlődés jellemzi. A bizottság elnöke kitért arra is, hogy az ágazatban dolgozók milyen fontos munkát végeznek, a kormány pedig arra törekszik – mindez az utóbbi években több lépcsőben meg is történt -, hogy folyamatosan emelje a béreket A rendezvényen ezúttal is remek műsorokat láthattak az érdeklődők, amelyeket a szociális ágazatban dolgozók, és az ellátásban résztvevők adtak elő.

Lőrinczi Konrád képviselő beszédében méltatta a helyi szociális szférában dolgozók kimagasló teljesítményét

Fábos Zsolt már rutinos műsorközlőnek számít, ami a szociális munka napjának ünnepét illeti.

Az immáron 9. alkalommal megrendezett eseményen is már előre jelezte, hogy nem mindennapi műsorszámokra számíthat majd a Bartók nagytermét szinte megtöltő szépszámú közönség.

Pozitív életszemléletből és optimizmusból jócskán meríthetett lapunk kiküldött munkatársa is, aki egy kicsit saját problémáin is eltipródott. Ugyanis, a szociális munka napján színpadra kerülő előadások mindegyike szórakoztatott és egyben terápiaként is szolgált.

A terjedelmi szűkösség miatt most csak két példát említenénk. A Magyar Mentőszolgálat Alapítvány képviseletében megjelenő, immáron rutinos fellépők most is remek műsort szolgáltattak, sőt a helyi Bölcsődék Igazgatóságának társulata által előadott Hófehérke és a hét elgyötört törpe címmel futó darab alakításain hangosan kacagott a Bartók kiművelt közönsége.

A nagy farkascsel. A helyi bölcsődék dolgozói egyedülálló humorral dolgozták fel a Hófehérke és a hét elgyötört törpe című vidám darabot Fotó: Ady Géza

A jól felépített műsorfolyamba természetesen az érzelmesebb, drámaibb számok is helyet kaptak, bemutatván, hogy a város szociális szférájában dolgozóknak milyen sokrétű küzdelmet is kell folytatniuk a mindenapokban.

Megérdemelt vastaps: az ESZI kiváló dalcsokrát is nagy siker fogadta

A bemutatók és fellépések után intézményenként most is díjazták a legjobbakat.

Összeségében közel tucat kiváló programnak tapsolhatot a nagyérdemű. A rendezvény egy közös koccintása ért véget. Visszatérve a produkciókra: a Szociális Munka Napja keretében rendezett műsorban ezúttal is számos remek előadásnak tapsolhatott a nagyérdemű.

Így fellépett a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány alkalmi társulata, a dunaújvárosi bölcsődék igazgatósága, az ESZI különítménye, a Jószolgálati Otthon közalapítvány küldöttsége is.

 

A pénteki ünnepségen az idei év legjobbjait is díjazták: így kapott elismerést Benke Szilvia, Györök Éva, Cruceru Carmen Mihaela, Dienes Zoltánné is.

SZOCIÁLIS MUNKA NAPJÁN

Az Országgyűlés tavaly decemberben döntött arról, hogy november 12-ét, a szociális munka napját munkaszüneti nappá nyilvánítja.

Ezen a napon ráirányítják a figyelmet azokra a szakemberekre, akik az év minden napján segítik, gondozzák segítségre szoruló honfitársainkat. A kormány minden eszközzel igyekszik elismerni azt a munkát, amelyet a szociális, a gyermekjóléti és a gyermekvédelmi szolgálatokban dolgozó munkatársak felkészülten, elkötelezetten és magas szakmai színvonalon végeznek. Ők ma fáradhatatlan munkásai annak, hogy a magyar társadalom befogadó, összetartó és a nehézségekkel küzdő emberekkel szolidáris közösség legyen. (forrás: kormany.hu)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában