Hatvan éve kezdődött

2017.11.20. 20:08

Diákhéttel indul a Szilágyi iskola jubileumi programja

Iskola és várostörténeti előadással kezdődött hétfőn reggel a Szilágyi iskola már a jubileumi évre hangoló diákhete. 

Szabó Szabolcs

a

Bár hivatalosan csak 1961. december 19-én adták át a „32 tantermes” iskolát (későbbi Ságvári, majd Szilágyi Erzsébet Általános Iskola), az elsőként elkészült 16 teremben már 1958 őszén elkezdődött a tanítás. Minderről és még számos várostörténeti érdekességről is beszélt előadásában tegnap reggel Kronászt Margit, az Intercisa Múzeum történész-múzeológusa a Szilágyi iskola diákjainak. Az oktatási intézmény igazgatója, Farkas Márta lapunknak elmondta, mivel a 2018-as jubileumi év, részben érinti a 2017/2018-as tanévet, így már az idei, hagyományos diákhét keretében is fontosnak érezték, hogy megemlékezzenek e jeles évfordulóról.

Farkas Márta, a Szilágyi iskola igazgatója is köszöntötte a diákokat az iskolahét nyitónapján Fotó: Ady Géza

E héten a gyerekekre vár még sütemény- és salátakészítési verseny, de rendeznek majd szépíró- és olvasási seregszemlét is. Továbbá a felső tagozatosok esti kavalkádban szórakozhatnak, az alsósok pedig a Ki mit tud?-on bontakoztathatják ki tehetségüket.

Az elsősöket ünnepélyesen csütörtökön délután fogadják a Szilágyi Erzsébet Általános Iskola teljes jogú tanulóivá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában