Itt a télapó

2017.11.21. 07:30

A nagykarácsonyi Mikulásház ajtaja már tárva

Ha egy település irányítószáma 2425, már kézenfekvőnek tűnik, hogy összekapcsolják a karácsonyi ünnepekkel.

Balla Tibor

Mindenki ajándékot kap, aki a Mikulás irodájába belép

Fotó: Ady Géza

Ha pedig a neve is Nagykarácsony, nincs mit csodálkozni azon, hogy ott lakik a magyar Mikulás. Hozzá ellátogatni pedig nem csak a gyerekeknek élmény.

A Mikulás memóriajáték
Fotós: Ady Géza

A 21 évvel ezelőtti nyitás óta sok minden változott, fejlődött Nagykarácsonyban, a Mikulásházban. Nem csoda hát, hogy évről évre egyre több család választja hét végi programként, hogy ellátogatnak Nagykarácsonyba, hogy bebocsátást nyerhessnek a Mikulás dolgozószobájába, és a gyerekek elmondhassák személyesen is kéréseiket, ne csak a több tízezer levélből tudja meg a nagyszakállú.

Idén már november 5-e óta várja a látogatókat a Mikulásház, ami azt jelenti, hogy a szokásos szezon előtt már három héttel kitárta kapuit. Meg is lepődtek az üzemeltetők, hogy mennyire sokan érkeztek, a hét végén már ezer látogató környékén jártak. És hogy ez csak fokozódik, jól mutatja, hogy ezen a héten csak az iskolás csoportokból ezerötszázan jelentkeztek be, az előzetes foglalások összességében már hét és fél ezernél járnak.

Mindenki ajándékot kap, aki a Mikulás irodájába belép
Fotós: Ady Géza

Hogy mi az, ami ennyire sok embert, és embergyereket vonz? A bábszínházi előadások mellé egy óriási játszóház került csúszdával, ügyességi játékokkal, golyótengerrel, babakonyhával és sok-sok élvezetes játékkal. No de nem csak különféle bábszínházi előadások szórakoztatják a kicsiket, a jövő hét végén az Alma együttes koncertezik immáron másodszor Mikulásfalván.

A családi programban egy igazi kovácsműhely is részt kaphat
Fotós: Ady Géza

Persze a legnagyobb élményt az adja, amikor a manók kitárják a Mikulás ajtaját, aki ott ül íróasztalánál, mögötte kandalló és a szekrények, amelyek a több tízezer levelet rejtik, amelyekben a gyerekek valamit kérnek tőle. Innen nem is távozhatnak üres kézzel, egy Mikulás-csomagot biztosan mindenki visz haza magával. És akkor még nem szóltunk a szalmalabirintusról, a rénszarvas-etetésről, kézműves-játszóházról, kovácsműhelyről, állatsimogatóról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában