MEZŐFALVA 

2017.11.22. 10:00

A gyerekek javára táncoltak – Jótékonysági bál Mezőfalván

Nehéz felemelőbb érzést találni annál, mint amikor gyermekeink fejlődését, okosodását, szépülését látjuk nap nap után.

Horváth László

Ehhez viszont rengeteg áldozatot kell hozzunk életünk során. November 18-án, szombaton olyan emberekkel telt meg a mezőfalvi általános iskola csodálatosan feldíszített tornaterme, akik szívesen és örömmel segítenek, ha nemes ügyről van szó. A hét végén a Petőfi Sándor Iskolafejlesztési Alapítvány hagyományos éves bálján a támogatásért cserébe számtalan mosolygós gyermekarcot és kitűnő műsort kaptunk.

A bál elején műsort adtak a diákok – a fotón Kelemen Fanni 5. a, Kis Anna 3. a és Takács Hanna 5. a osztályos tanuló Fotó: Horváth László

A rendezvény első hivatalos mozzanatában Jaksics Erzsébet intézményvezető köszöntötte a megjelenteket, majd Deák Károly, a Petőfi Sándor Iskolafejlesztési Alapítvány elnöke ismertette a szervezet elmúlt egyéves tevékenységét. Az alapítványi bálokat minden évben azzal a céllal szervezik, hogy támogatásokat gyűjtsenek az iskolának, óvodának, az itt tanuló, fejlődő gyerekeknek. 2017-ben 1 625 400 forinttal segíthették a tanulókat és a mezőfalvi intézményeket. Alapfokú művészeti oktatás, középfokú nyelvvizsga, tanulmányi versenyek, tanév végi jutalomkönyvek, gyereknapi rendezvény, különböző, oktatást segítő technikai fejlesztések, szakkörök létrehozása, szponzorálása, óvodai bútorok, eszközök és még sorolható szinte vég nélkül, hány esetben jelentett előrelépést az alapítvány hozzájárulása. Deák Károly alapítványi elnök beszámolója után Márok Csaba, Mezőfalva polgármestere is köszöntötte a bál vendégeit.

Több mint másfél millió forinttal támogatják a mezőfalvi gyerekeket – mondta a bálon Deák Károly az alapítvány elnöke

- Amikor ennyi ember összejön, az mindig arról szól, hogy adni akarnak valamit. A résztvevők támogatásával teljesedhetnek ki az utánunk érkező generációk. A mezőfalviak híresek az összefogásról, a tenni akarásról – méltatta a rendezvény résztvevőinek jótékony hozzáállását a község vezetője. A köszöntő befejezésében az óvoda és óvodakonyha idei fejlesztése is kiemelést kapott.

Az est folytatásában a gyerekek produkcióinak tapsolhattak szülők, nagyszülők, nevelők, ismerősök. Az idén teljesen új műsorral készültek, amelyben a Három pillangó című mese története köré fűzték fel a művészeti oktatásban tanuló diákok előadását. Új számmal érkezett az iskola gyerekkórusa, fergeteges táncokat láthattunk. Szépen szólt a hangszeres rész, és legvégül az est fénypontjaként, a végzősök elmaradhatatlan keringője tette fel a koronát a mezőfalviak jótékonysági báljára.

A végzősök keringője minden évben óriási siker Fotók: Horváth László

A műsor után hajnalig tartó táncos mulatságban a Turi zenekar számaira táncolhatott a báli közönség. A pihenőidőben pedig az iskola aulájában kiállított, képzőművészeti tanszakon tanuló gyerekek munkáit, valamint két, már elballagott diák alkotásait is megszemlélhették.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában