Már állnak a falak

2017.11.15. 07:00

Mezőfalva: épül, szépül az óvoda és a konyha

Szeptemberi mezőfalvi óvodaépítési híradásunkban még több méter mély gödörről tudósíthattunk az intézmény udvaráról. Azóta eltelt két hónap alatt hatalmas és látványos fejlődésen ment keresztül az állami támogatással elnyert 234 milliós projekt.

Horváth László

Az építkezés jelenlegi állását ezúttal is a település első embere, Márok Csaba polgármester mutatta be lapunknak.

- Az óvoda tekintetében a kivitelezés megfelelő ütemben halad előre. Az építők minél előbb igyekeztek kikerülni a szó szerinti gödörből a csapadékos időjárás beköszönte előtt. A mostani fázisban a csoportszobák falaira tették fel a betonkoszorút. Emlékeztetőül: az alsó részben tornaszoba, valamint több kiszolgáló-helyiség van kialakítva. A felső részen a folyosóval egy szintre tervezték a két új csoportszobát, ahol több funkcionális terem is szolgálja a kényelmes és korszerű munkavégzést. A tetőtérben a mosó és szárító szobán kívül egy óriási közösségi tér ad lehetőséget az ünnepek, rendezvények együttes megtartására. Hamarosan érkeznek a felső szintek fedéséhez szükséges, egytonnás panelok, amelyek beemelése szintén látványos mozzanatként írható be az építkezés naplójába. Még az idén tető alá akarják hozni, hogy a belső munkálatok zavartalanul folytatódhassanak – részletezte a polgármester.

A falak észszerű áthelyezésével nagyobb tereket alakítanak ki a konyhafelújítás során – mutatja a munkálatok szünetében Márok Csaba polgármester Fotó: Horváth László

A másik nagy beruházás az óvoda szomszédságában a bruttó negyvenhat millió forintos konyhafelújítás – folytatta a beruházások ismertetését Márok Csaba. A lefolyórendszer és a villamos hálózat komplett rendbetétele mellett a válaszfalak észszerűbb elrendezésével, valamint áthelyezésével korszerűsödik a konyha. Például oszlopok akadályozták, hogy megfelelő mennyiségű asztalt tehessünk az étkezőbe. Ezzel még bővül is az épület, ugyanis eltűnnek ezek az oszlopok. A nagyobb térnek köszönhetően sokkal rugalmasabban folyhat az étkeztetés. Végezetül a konyha és az óvoda egységes tetőszerkezete zárja a fejlesztést. Két hét múlva már a konyha fog főzni, igaz még az ideiglenes helyen lehet átvenni az adagokat – zárta az építkezés körüli kalauzolást Mezőfalva polgármestere.

Alul torna-, felül két csoportszoba és több kiszolgáló helyiség kap majd helyet az új épületben

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában