tovább épül az M8

2017.11.08. 17:30

Ahol véget ér az autópálya (vagy mégsem?)

Látott már ilyet? Ha azt hitte az minden út egymásba vezet és az utak nem érnek végett tévedett.

Nagy Annabella, MTI

Így néz ki az autópálya vége Baracsnál:

Az M8-as autópálya baracsi szakasza

Ha járta már át a didergés egy kihalt utcát látva, képzelje el ezt egy nagy puszta közepén állva. Ez a szakasz még annál is kihaltabb, már csak a filmekben megjelenő ördögszekér hiányzik a képről. Az autópálya ezen szakasza még a térképen sincs feltüntetve:

Mivel forgalom elől elzárt szakaszról beszélünk a térképen fel sincs tüntetve Forrás: Google Maps

 

Műhold képen látszik csak. Forrás Google Maps

De ez nem lesz már sokáig így. Elkezdődtek az M8-as gyorsforgalmi út előkészítéséhez a tervek. A tervezésre, a hatástanulmányok készítésére, a szükséges engedélyek beszerzésére több mint 10 milliárd forint áll rendelkezésre, így éveken belül megvalósulhat az M7-es autópálya és a 710-es főút új csomópontjától a dunaújvárosi Pentelei-hídig, majd onnan a Kecskemétig tartó út.

A nagyberuházás a tervek szerint 2023-ban kezdődhet el.

Galambos Dénes, Dunaújváros fideszes parlamenti képviselője szerint az M8-as megépülésével ismét fókuszba kerülhet a dunai vízi szállítási útvonal. Másik fontos szempontnak nevezte, hogy a beruházással Dunaújváros valódi logisztikai csomóponttá válhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában