a sivatag szélén

2017.11.16. 18:09

Másodszor is világbajnok a villámkezű rendőr százados

Megvédte világbajnoki címét a dunaföldvári kötődésű Salamon Tímea a II. Rendőr Világjátékokon, amelyet Abu Dhabiban, az Egyesült Arab Emírségek fővárosában tartottak november 3-10-e között.

L. Mészáros Irma

Salamon Tímea

Salamon Tímea rendőr százados, a Készenléti Rendőrség lőkiképzője 2015-ben a Budapesten rendezett első világversenyen két aranyat szerzett, egyéniben és csapatban. Most egyéniben duplázott, csapatban pedig társaival, Czibrik Beatrixszel és Kremniczki Enikővel bronzérmesek lettek.

A magyar versenyzők bronzérmesek lett a szituációs lövészet csapatversenyében

A világjátékokon a szituációs lövészet női kategóriájában negyvenegy rendőrnő indult a világ minden tájáról. A kétnapos versenyen a tizenkét akadállyal felépített pályán hol folyamatosan mozogva kellett lövéseket leadniuk, hol pedig gépjárműből, vagy hirtelen kinyíló ajtón vagy ablakon át. Az akadályok teljesítését pontozták, és a gyorsaság is döntő volt. Tímea a legjobb idővel, a legtöbb pontot érte el. A dobogón a második helyen egy helybéli rendőrnő állt, a harmadik helyen pedig egy columbiai versenyző végzett.

Megvédte világbajnoki címét a dunaföldvári kötődésű Salamon Tímea a II. Rendőr Világjátékokon, amelyet ezúttal Abu Dhabiban, az Egyesült Arab Emírségek fővárosában tartottak november elején

Amikor a világverseny különlegességeiről, nehézségeiről kérdezem Tímeát, két tényezőt említ meg: a hőséget és a terepviszonyokat. A sivatag szélén jelölték ki a pályát, s a homokban bokáig elsüllyedve, ráadásul több mint 35 fokos melegben kellett végrehajtaniuk a feladatokat. Erős ellenfelei voltak – mondja, bár csak hármat-négyet ismert a korábbi versenyekről. Hogy mivel tudott a legjobb lenni? Civilben is sportlövő, a Magyar Dinamikus Lövészsport Szövetséghez tartozó érdi Bel Sport Egyesület tagja, szinte minden hét végén versenyen vesz részt itthon és külföldön egyaránt. Így a rutint nevezi meg elsősorban, de hozzáteszi, hogy ebben a sportban az állóképességen, gyorsaságon kívül a koncentráció a legfontosabb. Ő is izgul ugyan, de a feszültség, amint a pályára lép, azonnal feloldódik, s harmóniában tud lenni önmagával, a feladattal. A mostani aranyérem előtt idén augusztusban Franciaországban a sportág nemzetközi szervezete (IPSC) által megrendezett világbajnokságon Salamon Tímea bekerült a világ tíz legjobbja közé.

A sportküldöttséget dr. Varga Péter (j) dandártábornok, a Fejér megyei rendőr főkapitány vezette

A Rendőr Világjátékokon Magyarország tizennyolc versenyzővel négy sportágban képviseltette magát. A sportküldöttséget dr. Varga Péter dandártábornok, Fejér megyei rendőrfőkapitány vezette. Az említett két helyezésen kívül a szituációs lövészet férfi kategóriájában Batki György rendőr alezredes második lett, a Batki György – Földesi Lajos – Miglécz Gyula Zoltán összeállítású férficsapat az ötödik helyen végzett, az úszók pedig bronzérmet szereztek.

A kiváló magyar lövészek. A férfiak az ötödik helyen végeztek a csapatversenyben

Salamon Tímea kiváló eredményének nagyon örültek felettesei, munkatársai, földvári ismerősei és egykori gimnáziumi társai, de a legbüszkébb a földvári nagymama, akit Erzsébet napon az érmekkel is felköszönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában