Közgyűlés

2017.11.16. 20:19

Napirenden a távhőellátó rendszer módosítása

A csütörtöki városi közgyűlésen adták át a Szociális Munkáért Dunaújváros díjat, amelyet idén Cruceru Carmen Mihaela, a Jószolgálati Otthon Közalapítvány szociális gondozó ápolója vehetett át Cserna Gábor polgármestertől.

DH

Közgyûlés Fotó: Zsedrovits Enikõ

A méltatás szerint ezt az elismerést Dunaújváros MJV közgyűlése a példaértékű és kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként adományozta Cruceru Carmen Mihaela számára. Munkája során folyamatosan képezte magát, tevékenységében a segítő szándék mindig elsődleges volt. Ebben az esztendőben ünnepelhette a huszonöt éves alkalmazotti és a szintén negyedszázados jószolgálatis jubileumát. A bentlakásos intézmény háromműszakos gondozójaként folyamatosan kiemelkedő teljesítményt nyújt mindennapi munkája során. Empátiája, segítőkészsége példaként szolgál környezete és kollégái számára is. Gondoskodása, figyelme teljes körű az ellátottak iránt, igazi közösségi ember. Cruceru Carmen Mihaela nagy utat járt be, amíg e segítő szakmára rátalált, és a szociális munka hivatásává vált.

A Szociális Munkáért – Dunaújváros díjat Cruceru Carmen Mihaela Cserna Gábortól, a város polgármesterétől vehette át a tegnapi közgyűlésen Fotó: Zsedrovits Enikő

A közgyűlésen több mint negyven napirendi pont várt a képviselő-testület tagjaira.

A november 6-i Köztársaság úti tűzeset károsultjainak – sürgősségi indítványként – 350 ezer forint gyorssegélyt szavaztak meg a képviselők. Lapunkban eddig is nyomon követhették a sportlétesítmények fejlesztését. Ennek a folyamatnak a részeként a labdarúgóstadion és a radari sporttelep beruházásának lebonyolítói, valamint az építés műszaki ellenőri feladatainak elvégzésével a közgyűlés a BMSK Beruházási, Műszaki, Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt.-t bízta meg.

Dunaújváros MJV közgyűlése döntött az élményfürdő műszaki munkálatairól. Ezek szerint a fürdő- és vízisport centrum távhőellátó rendszerének módosítása az ISD Dunaferr távhő rendszerének egy közvetlen vezetékkel történő összekapcsolását jelenti az Aquantis élményfürdő és a Fabó Éva Sportuszoda létesítményeivel. Ahogy évekkel korábban is, a Dunaferr meleghengerműi technológia során keletkező hulladékhőt, az úgynevezett „csúszósin hőt” használnák fel a létesítmény hőigényének fedezésére. Az ehhez szükséges engedélyes és kiviteli tervek elkészítésével a DVG Zrt.-t bízták meg.

Fotó: Zsedrovits Enikõ

A Modern Városok Program megvalósítása prioritás. Ennek keretében fejleszti a város a víziközmű-hálózatot is. Ebben a meglévő csáposkutak felújításának, a Venyimi út – Papírgyár új ivóvíz-összekötő, úgynevezett körösítő vezeték megépítésének, valamint a Dunaferr stadion – papírgyár ivóvízvezeték rekonstrukciójának tervezési munkálatai szerepelnek. Az önkormányzat pályázatot hirdetett a helyi sportszervezetek támogatására, amellyel a sportlétesítmények bérleti díjához nyerhettek forrást a pályázók. Tizenhat szervezet, összesen 304 millió forint támogatásban részesült. Ennek részleteit keretes írásunkban olvashatják.

Az önkormányzat a támogatási keret maradékát, mintegy 77 millió forintot egyebek között a szabadkorcsolyázás finanszírozására, diákok szabadidős sportolására fordítja. A közgyűlési döntés keretében ötezer forintos béren kívüli juttatást biztosít az önkormányzat a fenntartásában lévő intézmények dolgozóinak. Megszavazták a képviselők a Technikum városrészi kisposta újranyitásával és üzemeltetésével kapcsolatos költségeket is.

A fűtésről

Cserna Gábor polgármester az alábbi közleményt juttatta el csütörtökön lapunkhoz:

„Városunk fűtésével kapcsolatban szeretném tájékoztatni és egyúttal megnyugtatni a lakosságot, hogy Dunaújváros Megyei Jogú Város önkormányzata a jövőben is mindent megtesz annak érdekében, hogy a szolgáltatás elvárható minőségét fenntartsuk. Folyamatos tárgyalásokat folytatunk a DVCSH Kft. szakembereivel annak érdekében, hogy a helyi szolgáltatás minősége biztosított legyen, és a városlakók is elégedettek lehessenek.

Hivatalunk várja a dunaújvárosiak jelzéseit, hogy a lehető leggyorsabban reagálhassunk a felmerülő problémákra. Ugyanakkor arra kérem a lakókat, hogy amennyiben problémát észlelnek a fűtőtesttel, akkor azt közvetlenül, vagy társasház esetén a közös képviselőn keresztül is jelezzék a szolgáltató szakemberei felé, akik megvizsgálják, és rövid időn belül orvosolják azt.

Dunaújváros lakói továbbra is bízhatnak abban, hogy a kiszámítható és minőségi szolgáltatás érdekében a jövőben is mindent megteszünk!”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában