Jótékonysági bált rendeztek

2017.11.12. 19:34

Szent Pantaleon bál az újszülöttekért

Jótékonysági bált rendezett a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház pénteken este az egyetemen. Ez volt az ötödik ilyen összejövetel a kórház történetében. A rendezvény fő célja a kórház gyerekosztályának megsegítése volt: egy újszülöttmelegítő és -újraélesztő asztal vásárlásához gyűjtöttek.

DH

Képünkön a műsor egyik szereplője, az Unique énekese Fotó: Zsedrovits Enikõ

Az este házigazdája dr. Mészáros Lajos, a kórház főigazgatója volt. A fővédnökök: dr. Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke, Fejér megye és Dunaújváros díszpolgára, dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő, és Cserna Gábor polgármester.

dr. Mészáros Lajos főigazgató, a bál házigazdája (b), mögötte dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő és Cserna Gábor polgármester
Fotó : ZsE

 

A kórház jótékonysági bálján elmondott beszédében Cserna Gábor polgármester hangsúlyozta: Dunaújváros önkormányzatának fontos, hogy mi történik a kórházban, hiszen a városban és a régióban élő, mintegy 130 ezer ember számára nem közömbös, milyen egészségügyi ellátást kapnak.

Képünkön a műsor egyik szereplője, az Unique énekese
Fotó: Zsedrovits Enikõ

A polgármester kijelentette: büszkék vagyunk arra, hogy a kórház 2016-ban elnyerte a Kiváló Városi Kórház címet, és hogy a Semmelweis Egyetem Gyakorló Kórházaként működhet. Dr. Galambos Dénes azt hangsúlyozta, hogy hazánknak mennyire fontos, hogy minél több gyermek szülessen, hogy minél többen családot alapítsanak Magyarországon, és ha ennek az újszülött-melegítő és -újraélesztő asztalnak a beszerzése kis lépésben is, de hozzájárul a célhoz, akkor sikeres volt ez a rendezvény.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában