Karitász

2017.11.23. 08:30

Élelmiszer-vásárlással közvetlenül segíthet

 Idén ismét élelmiszer-adományokat gyűjt a katolikus karitász karácsonyra a rászorulóknak.

Balla Tibor

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület szervezésében november 24. és 26. között országos adventi élelmiszergyűjtést tartanak. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület 2016-ban több mint 300 ezer emberhez juttatott el mintegy 5000 tonna élelmiszert. Az élelmiszerbank önkéntesei az áruházba érkező vásárlók figyelmét szórólap átadásával hívják fel az akcióra. Akik szívesen csatlakoznak a kezdeményezéshez, a pénztártól való távozás után adhatják le adományukat a kihelyezett gyűjtőpontokon.

A katolikus karitász is jelentkezett és lehetőséget is kapott a gyűjtésre a Bercsényi utcai Tesco expressz áruházban. A kapott adományokat a helyi rászorultak között oszthatják szét. Idén már hatodszor vesznek részt a programban, és bevonták a Rudas iskola diákjait is a közösségi szolgálat keretében. A katolikus karitász még várja önkéntesek jelentkezését, akik egy-egy műszakot vagy részműszakot vállalni tudnának a boltban vagy a raktárban. Arra biztatnak mindenkit, hogy vásároljanak ezen a napon, így adományaikkal segíthetik a helyi karitászt is. A hipermarketben is lesz gyűjtés, de ott másik szervezet gyűjt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában