Jelmondatuk

2017.11.13. 11:30

Nem kell félni, mert nem vagy egyedül!

Kedvezményes szűrővizsgálatokkal, előadásokkal, beszélgetésekkel, tanácsadásokkal neveltek egészségre. Mikor ijedjünk meg? – ezt a címet viselte a nyitó előadás, amelyet dr. Kemény János gyermekorvos tartott.

Pekarek János

Egész nap sok volt az érdeklődő a Liget közben Fotó: Zsedrovits Enikõ

Az Egészségházhoz sok szállal kötődő doktor a maga utánozhatatlanul fanyar humorával színezte mondandóját – ami rendkívül hasznos gyakorlati tanácsokat tartalmazott szülők és nagyszülők részére.

Lényege az volt, hogy jobb a mostaninál ritkábban megijedni: a gyermekek többnyire rendkívül strapabírók, kibírták a születés traumáját is, a szülők inkább esendőbbek, mint ők.

Barna Miklós légzésterapeuta is előadást tartott az Egészségházban Fotók: Zsedrovits Enikő

- Nem indokolt, hogy folyton frászban legyünk! – szögezte le dr. Kemény János, a szülőkre célozva. Azt is megjegyezte, hogy néha kifejezetten szerencsés, ha az aggódó nagyszülők biztonságos távolságra élnek unokáiktól (mondjuk úgy hatvan kilométerre...), és az sem árt, ha tudják, mikor kell letenni a telefont.

Kádár Mónika az intim fitneszről beszélt
Fotó: Zsedrovits Enikõ

Mindazonáltal egy komoly listát sorolt fel az orvosdoktor arról, hogy mikor kell mindenképpen mentőt hívnunk a gyermekhez.

Akkor, ha a gyerek eszméletlen, nem vesz levegőt, nem tapintható a pulzusa. De akkor feltétlenül! Általában a nehéz légzés, elszürkülés, elkékülés is ilyen tünet, de ilyen a komoly sérülés, baleset is.

A jótanácsok és az előadások mellett (mint például Barna Miklós légzésterapeuta, vagy Kádár Mónika jógaoktató előadásai) a kiscsoportos beszélgetések lehetőségét is biztosították az érdeklődőknek a Liget közi Egészségházban, számos szűrővizsgálat és más bemutatók mellett.

Egész nap sok volt az érdeklődő a Liget közben Fotó: Zsedrovits Enikõ

Így például központi téma volt a manapság egyre elterjedtebb érszűkület, vagy az öregedés, amelyet ép lélekkel is megélhetünk, vagy a nem kevésbé elterjedt stressz kialakulása és a vele való együttélés. De olyan témákkal is találkozhattak a betérők, mint kineziológia, a bioenergetika vagy a számítógépes talpvizsgálat, a rezgésen alapuló gyógyítás.

Általában sikerrel ültették el az Egészségház dolgozói azt a gondolatot, ami a jelmondatuk volt: Nem kell félni, nem vagy egyedül!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában