érzékszerve hatóan

2017.11.05. 11:00

Nagy durranás a Szakképzési Centrumban

Nagy dobásra készül a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum. Megrendezik a Dunaújvárosi Szakképzés Napját november 10-én 9 és 18 óra között.

DH

A helyszín a Dunaferr iskola Apáczai utcai telephelye (MMK mellett) lesz, amit egy napra birtokba vesz hét tagintézmény, sok-sok tanár és diák, vagy ötven szakma és megmutatnak mindent magunkról.

Nem egyszerű pályaorientációs rendezvény lesz, sokkal többre vágyik, sokkal többet tervez a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum. Fesztiválhangulatot álmodtak, ahol szórakozva lehet majd informálódni, ahol sok-sok érzékszervre kívánnak majd hatást gyakorolni.

A hét intézmény mindent megmutat magáról, ráadásul interaktívan, kézzelfoghatóan. Alapelv: próbáld ki, csináld meg. Tekintettel arra, hogy jelen lesz a kereskedelmi iskola is, így belép a Kóstold meg! vezérelv is. De minden iskola, illetve oktatott szakma a gyakorlati oldalát fogja mutatni, lehet szó sminkelésról, csomagolásról, hegesztésről, forgácsolásról, robotvezérlésről. Érdekesség lesz a Lorántffy iskolások divatbemutatója, ahol öt szakma végeredménye elevenedik majd meg a kifutón.

Bemutatók, szimulátorok, elektromos autók és motorok várják az érdeklődőket.

Elsősorban a nyolcadikos diákoknak és szüleiknek szól a rendezvény, hiszen heteken belül dönteniük kell a „hogyan tovább?”-ról.

A kereskedelmi iskolások láthatóan örömmel készülnek
Fotó: DSZC

A pályaorientációs nap segíteni szeretne, hogy mindenki a lehető legjobb döntést hozhassa meg. De nem csak a nyolcadikosokra épül a nap kínálata, hiszen már hetedikesként sem árt beleszagolni a középiskolás világba. Több iskola jelezte már a szervezők felé, hogy teljes felső tagozatával jelen lesz az eseményen. De a városkörnyék is képviselteti magát: Kulcs, Rácalmás, Baracs, Iváncsa, Nagyvenyim végzősei is ott lesznek.

A délelőtt tehát jellemzően szervezetten az általános iskolásoké. A délután viszont nyitott. Lehet menni szülőkkel, nagyszülőkkel, barátokkal. Lehet menni célirányosan és csak kíváncsiskodva. Mehet fiatal, középkorú, idős. Nyitva lesz a kapu.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában