Fejlesztések

2017.11.25. 08:00

Megújul a Vasvári iskola

Nagy a munka a Vasvári Pál Általános Iskola környékén, napok óta állványok, és lázasan dolgozó munkások veszik körül az intézményt.

Kovács Anita

A „szépészeti beavatkozások” tovább folytatódnak, ugyanis az önkormányzat közbenjárásával nyert pályázat a Vasvári komplex nyílászárócseréjét, az épület teljes szigetelését, valamint napelemek felszerelését is támogatja.

A három ütemben történő kivitelezés első fázisa kezdődött meg a napokban, ami az iskola B szárnyának és a főszárnynak a rekonstrukcióját érinti. A továbbiakban – előreláthatóan a téli szünetre időzítve – a belső udvarra néző részek kerülnek sorra, ez a második ütem szerinti terv, végül 2018 tavaszán a komplett A szárnyat, a tornateremet és a politechnika épületét renoválják.

Gőzerővel folynak a munkálatok – nyílászárócsere, külső szigetelés
Fotós: Zsedrovits Enikő

- Örülünk, hogy ilyen nagyszabású felújítás kezdődhetett az intézményünkben. A legkorszerűbb üvegablakok, és új ajtók mellett a teljes szigetelés télen melegen tart, nyáron pedig hűvös hőmérsékletet biztosít majd a helyiségekben. A felújítás munkálatai a délutánokat és a hét végi napokat érintik, így a tanítás zavartalanul folyik – tájékoztatott bennünket Kovács Erzsébet, az iskola igazgatója.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában