Zöld város

2017.11.24. 07:00

Látványos munkák a dunaújvárosi belvárosban

A napokban lezárult és a jelenleg zajló beruházásokról tartott sajtótájékoztatót csütörtökön Cserna Gábor polgármester.

Szabó Szabolcs

Cserna Gábor polgármester a csütörtöki sajtótájékoztatón, előtte az országos Virágos Magyarországért versenyen elért elismerés díszplakettja

Fotó: Zsedrovits Enikő

A városvezető kiemelte, a több mint 900 millió forintnyi, vissza nem térítendő forrásból megvalósuló Zöld város program keretében a napokban adták át a Tourinform iroda előtt található nagy parkolót. Itt korszerűsítették a csapadékvíz-elvezetést, új alapozást és térkövet kapott a parkoló. A környezetrendezési terveknek megfelelően tavasszal fákat, cserjéket és virágokat ültetnek majd a kialakított ágyásokba.

Munkálatok a belvárosban
Fotós: Ady Géza

Cserna Gábor beszámolt arról is, hogy jelenleg is zajlik a Vasmű út melletti zöldterületek gyalogútjainak rekonstrukciója, az érintett szakasz közvilágításának kiépítése, valamint a Martinász szobor melletti parkoló felújítása. A Vasmű út melletti zöldterületek kivitelezési munkái pedig – az időjárástól függően – a következő elemekkel folytatódnak: térkövet kap a Tourinform iroda előtti járdaszakasz, végeznek a zöldfelületek rendezési és növénytelepítési munkáival, s a korábban ismertetett tervek szerin utcabútorokat is kap a terület. A Városháza tértől keletre eső területek rekonstrukciójára nettó 79, amíg a Vasmű út és a kis Vasmű út közötti zöldterületek teljes körű felújítására 112 millió forintot fordítanak. A Zöld város program másik pillére a felső Duna-part, ahol a közvilágítás kiépítése már meg is kezdődött. A terveknek megfelelően a Városháza térhez kapcsolódó sétány és az Aratók szobor közötti szakaszon megújulnak a gyalogutak, a Duna felé vezető lépcsők. A tereprendezés után növénytelepítéssel zárul majd a beruházás, amely befejezésének határideje 2018. október 15., ám számos eleme korábban elkészül.


Cserna Gábor polgármester a csütörtöki sajtótájékoztatón, előtte az országos Virágos Magyarországért versenyen elért elismerés díszplakettja
Fotós: Zsedrovits Enikő

Szintén a Zöld város program keretében teljeskörűen felújítják a város egyik emblematikus épületét, a Dózsa mozit, és fejlesztik a Városháza téren található kávézót is.

A polgármester hozzátette, emellett a Római városrészben is dolgoznak a szakemberek a Pajtás utcai parkoló felújításán.

A tájékoztatón elhangzott, Dunaújváros sikerrel szerepelt a Virágos Magyarország idei versenyén, a kiemelkedő teljesítményt különdíjjal jutalmazta a Magyar Önkormányzati Főkertész Egyesület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában