Borovszky emlékezete

2017.11.04. 17:00

A vasmű mindenek felett!

A Dunai Vasmű legendás gyárépítő igazgatójára, Borovszky Ambrusra emlékeztek pénteken délután a városi köztemetőben lévő sírjánál.

Szabó Szabolcs

A Dunaferr DV Vasas Szakszervezeti Szövetség részéről Mucsi Zoltán elnök és Győri Gábor koszorúzott Borovszky Ambrus sírjánál Fotó: Ady Géza

„Mit üzen nekünk, mai vasműveseknek Borovszky Ambrus munkássága? Azt üzeni, hogy a vasmű mindenek felett. Azt üzeni, ha él a gyár, él a város. Azt üzeni, a vasműt nem lehet felszámolni, hiszen a vasműtől sok ezer ember, ha úgy tetszik több tízezer ember munkája, megélhetése függ” – fogalmazott az 1995-ben elhunyt legendás vasműs igazgató sírjánál Mucsi Zoltán, a Dunaferr DV Vasas Szakszervezeti Szövetség elnöke. Borovszky Ambrus síremlékénél az ISD Dunaferr Társaság képviseletében Kövesi Gábor HR főosztályvezető és Szirmai György helyezte el az emlékezés koszorúját.

A Dunaferr DV Vasas Szakszervezeti Szövetség részéről Mucsi Zoltán elnök és Győri Gábor koszorúzott Borovszky Ambrus sírjánál Fotó: Ady Géza

lBorovszky sírjánál koszorút helyeztek el a Vasas Szakszervezeti Szövetség, a Dunaferr DV Vasas Szakszervezeti Szövetség, és a Dunaferr Ifjúsági Szervezet képviselői. Ezt követően a résztvevők rövid megemlékezést tartottak Szemán József, a Dunaferr Szakszervezeti Szövetség volt elnökhelyettese sírjánál is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában