25 éve írtuk

2017.11.17. 08:30

A papírgyár kapacitásainak töredékét kötik le

A tárgyalások idején nem lesz sztrájk. Áremelések sokfelé. 40 százalékkal kevesebb dobozt vesznek.

Pekarek János

Lesz sztrájk vagy nem lesz? A Dunaferr Autonóm Munkástanácsa és az Autonóm Szakszervezetek úgy foglaltak állást, hogy amíg a kormány és a szakszervezetek tárgyalásai tartanak (november 22-ig), nem kezdeményeznek olyan akciót, ami a tárgyalások megszakadásához vezetne – írta huszonöt évvel ezelőtt elődünk, A Hírlap. – A tárgyalások során ugyanis esélyt látnak arra, hogy megállapodások születhessenek a nők nyugdíjkorhatára, a kétkulcsos áfa, a foglalkoztatáspolitika és az anyagi terhek alakulása terén a tárgyaló felek között.

Áremelkedési hullámmal számolhatunk az év hátralévő részében. A Budapesti Tejipari Vállalat átlagosan 10-12 százalékkal emelte mintegy 300 féle termékének árait. A Fejér-Komárom Megyei Tejipari Vállalat viszont 1-2 termékének árát emeli decembertől. A cukor ára még ebben a hónapban emelkedik, az üzletekben 58-60 forint lesz egy kiló. Egy hónap múlva követik az árakat a befőttek, kechupok és a többi...

A dunaújvárosi papírgyár termelése erősen visszaesett az elmúlt időszakban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában