szalagátvágás

2017.09.26. 08:30

Kisapostagon új hidat avattak! A hagyományokhoz híven: söröshordóval!

Új gyalogoshidat avattak fel a településen szombaton délután: ahogyan kell, szalagátvágással, hordóval... 

Pekarek János

a

Új híddal gazdagodott Kisapostag lakossága: szeptember 23-án, szombaton délután egy gyalogosan használható híd került a községen átfolyó patakra.

Az új építmény nyolc méter hosszú és másfél méter széles. Acél tartószerkezetén fa járófelület van. A hidat helyi vállalkozók készítették el és önkéntesek állították a helyére.

A szalagátvágás pillanatai szombaton. Balra Nagy Attila polgármester Fotó: Ady Géza

Kisapostag ezzel több mint egymillió forint értékű adományt kapott.

A hídavatás megfelelt a régi hagyományoknak: miután átvágták a hídkorlátok között kifeszített nemzetiszínű szalagot, egy söröshordót is átgurítottak rajta.

A térképeken Kisapostagi vízfolyás elnevezésű, külön névvel nem rendelkező patak régóta nehezíti a gyalogosok közlekedését a faluban. Elsősorban azért, mert a község déli részén viszonylag hosszú szakaszon csak egyetlen átkelő van – azt viszont autósok is használják a gyalogosok mellett.

Ezért régóta szerettek volna a helyiek egy külön gyalogos átkelőhelyet, amelyen a gyerekek, babakocsit toló anyukák is biztonságban átkelhetnek a patak fölött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában