faültetés

2019.11.11. 17:00

Zöld udvar a perkátai Bölcsődébe

Ezzel a címmel adott be és nyert el a Perkátai ÁMK Bölcsőde intézményegysége pályázatot a Hankook Tire Kft. Értékteremtő Önkéntes Programja keretében.

duol.hu

A projekt során a bölcsőde elkülönített játszóudvarának parkosítását, növényekkel való beültetését, egy „zöld udvar” kialakítását célozták meg. A növények kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy kisgyermekek számára veszélyforrást jelentő, allergizáló részük ne legyen. Így került sor örökzöld cserjék, sövénynek alkalmas bokrok és gyors növekedésű, későbbiekben árnyékot adó lombhullató fák beszerzésére. A 10 millió fa országos mozgalomhoz kapcsolódva, a PÖPE egy termetesebb kőrisfát ajánlott fel a bölcsőde udvarba.

Az országos faültetési akciókat követve és a kedvező őszi időjárást kihasználva a növények ültetésére 2019. november 8-án délelőtt került sor.

A pályázat benyújtásában és lebonyolításában segített többek között: Holmár Csaba, Hankook dolgozó, mint a projekt vezetője, valamint Orgoványi Viktor, kertépítő és családja, akik a növények kiválasztását, beszerzését is végezték. Továbbá aktív szülők és az intézmény alkalmazottai vettek részt a faültetésen. A tereprendezésben, előkészítő munkálatokban segítségünkre voltak a Faluüzemeltetés dolgozói.

forrás: perkata.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!