több céllal

2019.09.16. 11:00

Zarándoklattal a keresztény egység napján

Körmendi Erzsébet

2019.09.14. Keresztény egység napi zarándoklat Rácalmás Fotós: Zsedrovits Enikő ZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Zarándoklatot tartottak a keresztény egység napján, szeptember 14-én Rác­almáson az Ágasfa Hagyományélesztő Baráti Kör szervezésében. A piactérről kiindulva a katolikus, a református és a ráctemplomot érintve az egykori Szentkúti kápolna romjaihoz gyalogoltak el a résztvevők. A zarándoklat célja nemcsak a keresztény egység napjának megünneplése, hanem egy kezdeményezés, a Szentkút és környéke rendbetételéért.

A keresztény egység napján zarándokoltak Fotók: Zsedrovits Enikő/ Dunaújvárosi Hírlap

1996 szeptembere óta tartják az ezeréves fennállását ünneplő Pannonhalmi Főapátságban. Ez a nap, a keresztény egység napja szeptember 14-ére esik. Egységet, időtállót, őszintét, nem érdekek mentén szerveződőt, értékhordozót, értékállót bizony elég ritkán találunk. Világunkban oly ritkán tapasztalhatjuk meg a teljességet, mint követendő példát, oly ritka az osztatlan, egy és egész, hogy ha mégis, akkor az figyelmet érdemel, és elismerést vált ki. A Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepe 335. szeptember 13-ára nyúlik vissza, amikor Jeruzsálemben felszentelték a bazilikát, amelyet Nagy Konstantin császár emeltetett Krisztus sírja fölé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!