matematika

2021.10.15. 12:00

Versennyel tisztelegnek Baky Ágnes emléke előtt

Egy városi és régiós matematikaversenyt hirdet a Széchenyi István Gimnázium a nyolcadik és kilencedik évfolyamos diákok számára.

Molnár Emese

A középiskola ezzel a megmérettetéssel volt tanárának, Baky Ágnesnek állít emléket, aki Dunaújváros Érdemes Pedagógusa, Dunaújváros Dísz­polgára, valamint a Bolyai János Matematikai Társulat Beke Manó díjasa. Ági néni a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi Karának matematika–ábrázoló geometria szakán szerzett diplomát 1962-ben, és az egyetemi tanulmányainak befejezésétől 2006 nyaráig tanított a Széchenyi István Gimnáziumban. Példaértékű volt oktató-, nevelőmunkája, elhivatottsága, segítette a fiatalokat.

Az első forduló feladatait online lehet megoldaniuk

Mint azt a versenyfelhívásban írják, a vetélkedő témája a magyar matematikatanítás története, híres magyar matematikusok élete és munkássága, valamint logikai, matematikai feladatok. A versenyre háromfős csapatok jelentkezését várják, és iskolánként kötetlen számban nevezhetnek a vállalkozó szellemű diákok. Nevezési díja nincs a versenynek. Egy, a gimnázium honlapján is elérhető jelentkezési lap kitöltésével erősíthetik meg a nevezési szándékukat a fiatalok. A vetélkedő három fordulóból áll, ebből kettő internetes. Az első forduló feladatait október 19-én 14 órakor érhetik el a csapatok, és 60 perc áll a rendelkezésükre megoldani azokat. A következő feladatsort november 23-án tudják teljesíteni. A két forduló pontszámai összeadódnak, és a legjobb nyolc csapat jut be a döntőbe.

A döntőt december 9-én tervezik a Széchenyi István Gimnáziumban – amennyiben a járványügyi helyzet nem szól közbe. Ha a pandémia miatt korlátozások lesznek, akkor online rendezik meg a verseny döntőjét is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!