A selyemszalag varázsa

2020.01.20. 15:00

Végzősöket ünnepeltek a Lorántffy-iskolában

Az ünneplőket Marczona Tamás igazgatói feladatokat ellátó szakmai igazgatóhelyettes így köszöntötte: A szalag, amit ma kaptok, egy jelkép, az összetartozás jelképe. Annak a jelképe, hogy hosszú éveken keresztül együtt voltunk, együtt dolgoztunk, tiszteltük egymást, és mindezt az iskolánk keretei között tettük, mert ez az iskola értetek van, volt és lesz.

Balla Tibor

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Rada Krisztina tűzte fel az est első Lorántffy-jelvénnyel kombinált szalagját az igazgatónak, aki ezt hamarosan viszonozta is a 12/1 osztályfőnökének, de péntektől viselheti a szalagot Rohonczi Istvánné, a 12/2 és Ambrus Diána, a 3/11 osztály búcsúzó osztályfőnöke is. Csakúgy, mint a leginkább érintettek, a három kiröpülő osztály tanulói. A végzősök nevében Makai Anita foglalta össze emlékeit, majd az elengedhetetlen táncok következtek rózsakeringőtől rózsakeringőig, megspékelve a harmincas éveket idéző swinggel, egy kis dunántúli lánytánccal. No meg a Levendula művészeti iskola társas-táncosainak műsorával, ahol a végzős Varga Virág évek óta táncol.

 

A záró keringő után a végzős osztályok megköszönték Kugler Lászlónak és Markovics Máriának a munkáját, amellyel segítettek a koreográfiákban és a begyakorlásban. A zárszót is Marczona Tamás mondta. „Hiszünk benne, hogy ennek az aprócska selyemszalagnak varázsereje van. Képes előcsalogatni a gyermeki bohóságot, őszinteséget és derűlátást, arra bátorít, hogy ezeket megőrizzétek jellemetekben és felnőttként is így éljetek.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!