Mire számíthatunk?

2020.10.22. 18:00

Várható időjárás a hosszú hétvégén

Felhős, esős szombat rondít a hosszú hétvégébe.

duol.hu

Pénteken északon indulhat ködösen a nap, ami helyenként tartósan megmaradhat. Napközben a szeles déli tájakon számíthatunk több napsütésre. Egy-egy zápor legfeljebb a nyugati határ közelében lehet. Délután 13-22 fok várható.

Szombatra megnövekszik a felhőzet, és eleredhet az eső. Délután északnyugaton már kisüthet a nap, másutt erősen felhős, borult lesz az ég. Az északnyugati szél gyenge, mérsékelt marad. Napközben 14-20 fok valószínű.

Vasárnap eleinte felhős, majd egyre naposabb idő ígérkezik. Az eső délelőtt még többfelé eshet, délutánra a déli, délkeleti tájakra szorul. Helyenként megélénkülhet az északkeleti szél. Délután 13-19 fokra van kilátás.

Hétfőn változóan felhős időre számíthatunk, egy-egy zápor keleten, északkeleten alakulhat ki. Élénk, erős lesz a délies szél. A legmelegebb órákban 14-19 fokot mérhetünk.

Csökkenő terhelés a pollenérzékenyek számára

Véget ért a parlagfű pollenszórása, pollenkoncentrációja legfeljebb alacsony tartományban lehet jelen. A kültéri allergén gombák spóraszáma alacsony-közepes szintűre csökkent. Tájékoztat az időkép.hu .

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!