mezőföldi meteo

2020.02.14. 10:30

Változóan felhős, csapadékmentes hétvégénk lesz

duol.hu

Péntek

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint pénteken erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső, zápor. Délután azonban fokozatosan megszűnik a tartós csapadék, felszakadozik a felhőzet, felhőátvonulások lesznek több-kevesebb napsütéssel. Az északnyugati szél több helyen megerősödik, főként a Dunántúlon néhol viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 13 fok között alakul. Késő estére -1, +6 fokra hűl le a levegő. Az OMSZ nem adott ki figyelmeztetést időjárási anomáliák miatt Dunaújvárosra és a megye területére.

Orvosmeteorológia – Pénteken kettősfronti hatás érvényesül térségünkben. A frontérzékenyeknél fejfájás, görcsös panaszok, emésztési problémák jelentkezhetnek. Felerősödhetnek az ízületi bántalmak is. A szív- és érrendszeri megbetegedésekben szenvedőknél vérnyomás-ingadozás, keringési elégtelenségek, rosszullét egyaránt kialakulhat. A változékony, délután szelesebbé váló időben ingerültebbek, nyugtalanabbak lehetünk. A szeles időben csökken a hő- és komfortérzetünk is, öltözzünk rétegesen!

Hétvége

Az előrejelzések szerint a hétvégén változóan felhős, napos időre van kilátás, számottevő csapadék nem várható. Napközben gyakran zavarhatják meg gomolyfelhők a napsütést, számottevő csapadék azonban nem várható. Az élénk délies szelet északnyugaton erős lökések kísérhetik. Szombaton, illetve vasárnap is 10-12 Celsius-fok körüli nappali maximumokra számíthatunk. Éjjel 3-1 fokig hül a levegő.

Közlekedésmeteorológia – Pénteken a reggeli, délelőtti órákban még többfelé kell esőtől, északkeleten esetleg havas esőtől vizes, csúszós utakra készülni. Délután elsősorban a Dunántúlon szórványos záporok, hódara záporok előfordulhatnak. A feltámadó északnyugati szél a Dunántúlon jelentősen csökkentheti a járművek menetstabilitását. Este keleten, északkeleten pára, köd okozhat korlátozott látási viszonyokat.

vezető képünk illusztráció

Forrás: met.hu; idokep.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!