nagyvenyimen

2020.09.22. 13:00

Változik a hivatal nyitvatartása

Tájékoztató a Polgármesteri Hivatal megváltozott ügyfélfogadásáról

duol.hu

20200324. Nagyvenyim dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos ebben a községben lakik. Fotó: Sulyok László (SL) Ripost.

Fotó: Sulyok László

A település honlapjának tájékoztatása szerint

A járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseiről szóló 431/2020 (IX.18.) Korm. rendelet értelmében 2020. szeptember 21-től ügyfélfogadási időben a közigazgatási szerv ügyfelek részére nyitva álló területén mindenki köteles orvosi maszkot, munkavédelmi maszkot, illetve textil vagy más anyagból készült maszkot olyan módon viselni, hogy az az orrot és a szájat folyamatosan elfedje. A kormányrendelet értelmében, aki a maszkot felszólításra sem viseli, az ügyfélfogadásra nyitva álló helyiség elhagyására vagyunk kötelesek felszólítani, és gondoskodnunk kell arról, hogy e személy a helyiséget elhagyja.

Fentiekre tekintettel, illetve a járvány terjedésének megakadályozása érdekében arra kérjük ügyfeleinket, hogy a Polgármesteri Hivatalba személyes ügyintézésre csak halaszthatatlan esetben jelenjenek meg. Javasoljuk, hogy elsősorban az elektronikus ügyintézés lehetőségeket vegyék igénybe. Számos ügykörben elérhető az elektronikus ügyintézés (a bejelentkezés ügyfélkapu regisztrációval, elektronikus személyi igazolvánnyal, vagy telefonos azonosítással történik), továbbá valamennyi ügyben lehetőség van a kérelem benyújtására ún. e-papír szolgáltatás használatával (a bejelentkezéshez szintén ügyfélkapus azonosítás szükséges). 2020. március 9. napjától már Nagyvenyimen is elérhető az adó-, díj- és illetékfizetési kötelezettségek online lekérdezése és befizetése az Elektronikus Fizetési Szolgáltatás (EFER) rendszeren keresztül, amelynek részleteiről www. nagyvenyim.hu honlapon tájékozódhat.

Személyes ügyfélfogadásra a megszokott ügyfélfogadási időben továbbra is csak a Polgármesteri Hivatal főbejáratával szemben lévő irodában lesz lehetőség, az egyéb irodákba ügyfélfogadás nincs, oda csak kivételes esteben, és csak a polgármester vagy a jegyző előzetes engedélyével lehet belépni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!