Fejér Megyei Főügyészség

2021.11.15. 15:00

Vádemelés minősített csalás bűntette miatt

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség minősített csalás bűntette miatt indítványozta annak a két férfinak a letartóztatását, akik egy idős férfit bírtak rá személyi és áruvásárlási hitel felvételére, amellyel 6.000.000,- Ft kárt okoztak a sértettnek.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

férfit, hogy egy dunaújvárosi pénzintézetben 5.000.000,- Ft értékben személyi hitelt igényeljen. A pénzintézetben az egyik férfi a sértett fiának adta ki magát. A hitelkérelem jóváhagyása után a gyanúsítottak 2021. szeptember 23-án Dunaújvárosban, Érden és Budapesten, a sértett jelenlétében, többrészletben az 5.000.000,- Ft-ot felvették, az összeget azonban a férfinak nem adták át. A terheltek 2021. szeptember 30-án egy budapesti elektronikai áruházban arra is rábírták a sértettet, hogy 1.000.000,- Ft áruvásárlási hitellel különböző elektronikai eszközöket vásároljon a részükre. A két férfi a sértettnek összesen 6.000.000,- Ft kárt okozott.

 

A gyanúsítottak munkaviszonnyal, igazolt jövedelemmel nem rendelkeznek, a bűncselekményt a sértett állapotát kihasználva, folytatólagosan, jövedelemszerzés érdekében követték el, így alaposan feltehető, hogy a cselekményüket tovább folytatnák, illetve szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követnének el. Alaposan lehet tartani továbbá attól is, hogy a terheltek a bizonyítást a tanúk befolyásolásával, illetve bizonyítási eszközök elrejtésével veszélyeztetnék.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően, 30 napra mindkét gyanúsított letartóztatását elrendelte. A döntés a terheltek fellebbezésére figyelemmel nem végleges.

A rendőrség képeket tartalmazó közleménye itt érhető el:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!