utak állapota

2018.11.05. 08:15

Útfejlesztések Perkátán

Perkáta önkormányzata is látja, hogy a település egyik legnagyobb problémája az utak állapota, így mindent megtesznek akár a legkisebb összegű pályázatok elnyeréséért is, ami útfejlesztést támogat, hiszen szerény forrásaik vannak erre a célra.

duol.hu

Néhány éve a polgárok által fizetett gépjárműadónak csak a 40 %-a marad az önkormányzatnál, amelynél jóval többet költünk a poros utcák kövezésére is, de talán még a téli sózásra is. – Írja a település polgármestere a perkata.hu oldalon.

A napokban két útfejlesztéssel kapcsolatos jó hír is éri Perkátát. Még a tavalyi évben pályáztak a zártkertek fejlesztésére kiírt pályázaton, amelyen eredményt értek el az Első Szőlőhegyig tartó út fejlesztésére. Az elmúlt hetekben már felújításra került az út jobb oldalán az árok, múlt héten pedig az úton lefektették a mart aszfaltos felületet. November 7-én, szerdán a mart aszfaltos út padkája kerül kialakításra. Addig kérik a közlekedőket, hogy ne használják az új utat, mert pont a padka része laza.

Somogyi Balázs polgármester így fogalmaz:

A projekthez tartozik, hogy az út bal oldalán közel 100 gyümölcsfát is elültetünk. A belterületi utak és járdák fejlesztése kapcsán önkormányzatunk pályázott a Belügyminisztériumhoz idén tavasszal és múlt héten kaptunk értesítést arról, hogy 15 millió forintos támogatást nyertünk el a közel 20 milliós projektünkhöz, amelyen a Táncsics utca egy részének pormentesítése fog megvalósulni, illetve a Szabadság tér részleges járdafelújítása.

Hamarosan a pályázattal kapcsolatos támogatási szerződés megkötésére is sor kerül, a tényleges kivitelezést pedig jövő tavaszra tervezzük. A Perkátáért Közalapítvány támogatást kapott a Hungrana Kft-től, amelyben az iskola előtti buszmegálló tényleges kialakításához kértek segítséget. A Hungrana Kft. 1 millió forintos támogatásának felhasználásával az eddig csak 1 táblával rendelkező területen az útfelület javítása mellett egy fellépő kialakítása is megtörténik, illetve egy buszmegálló is kihelyezésre kerül.

Ez a projekt jelenleg előkészítés alatt van és jövő tavasszal fog megvalósulni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!