ajánló

2021.06.04. 11:00

Utazás új hazába a férjeik után

A József Attila Könyvtár munkatársai közül ezúttal Garbaczné Rapcsák Rita ajánlja Jojo Moyes: Tengernyi szerelem című könyvét.

duol.hu

A II. világháború befejeztével katonafeleségek százai keltek útra, hogy a háború alatt megismert férjük hazájában kezdjenek új életet. Számos hajó szállította a fiatal asszonyokat szerelmük karjaiba. A Victoria repülőgép-hordozó katonai hajó, amelyet kissé átalakítottak, hogy feladatát ellássa, Sydney-ből indult 6 hetes útjára Angliába utolsó küldetésként.

Highfield kapitány, a nyugdíjazás előtt álló katona felügyeli a hajó rendjét, hogy ne zavarja meg a hazatérő katonai és műszaki személyzet munkáját a 600 ausztrál feleség, akiket a szűkös kabinokban szállásolnak el. Így kerül egy falatnyi szobába Frances, a sokat látott háborús ápolónő, Margaret, a 7. hónapban járó kismama, Avice, az előkelő, elkényeztetett úrilány és az alig 15 éves, szinte még gyerek Jean, hogy elképzelhetetlen hittel és bátorsággal tegyék meg életük legnehezebb útját. A hosszú utazás során, ahogy egyre közelebb érnek reményeik megvalósulásához, kiderül, hogy szinte mindannyian menekülnek, ki a múltja, ki saját maga elől. Az út végére, ha barátokká nem is válnak, de segítik egymást életre szóló döntéseik meghozásában, szembesülnek saját magukkal, hogy a hajóról leszállva több viszontagság után már öntudatos feleséggé váljanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!