visszatért

2020.02.03. 18:00

Újraindul a 13-as helyi járatos busz

Hosszú idő után újra elindul a 13-as busz, a Béke városrészi lakók ennek köszönhetően kerülőút nélkül is hazajuthatnak a belvárosból.

Vass Ádám

Fotó: illusztráció

Az évekkel ezelőtti menetrendváltozás elsősorban a költséghatékonyabb működést tartotta szem előtt, de a 13-as, a 19-es és a 21-es busz azóta is sokaknak hiányzik. A 13-as menetrendszerinti járat viszont újra hadrendbe áll február 17-től. Dunaújváros Közgyűlése január 23-án szavazta meg a javaslatot. A Volánbusz Zrt. elkészítette az ajánlatot a járat menetrendjének visszaállítására. Jelenleg azonban csak egy Ikarus 260-as autóbusz áll rendelkezésükre, de ezt a későbbiekben igyekeznek alacsonypadlós kivitelű járműre cserélni. Mivel a kért menetrend-bővítés végrehajtása során nem biztosított a bevételek futásteljesítménnyel arányos növekedése, a Volánbusz arra kéri az önkormányzatot, hogy az esetleges veszteségeket térítse meg. Tóth Kálmán bizottsági elnök elmondta a február 17-én induló járat a naptári év végéig 35 millió forintjába kerül a városnak, mint megrendelőnek. A 13-as busz a korábbi, jól megszokott menetrenddel tér vissza tehát sokak megelégedésére, de ennek leginkább a Béke városrész lakói és az újtelepiek örülhetnek majd.

Forrás: volanbusz.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!